Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Ocakbaşı Sohbetleri’nin konuğu Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural oldu.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından “Türkiye’de mülkü idare sistemi” konulu konferans düzenlendi.

DABAK: BUGÜN Kİ KONUMUZ TÜRKİYE’DE MÜLKİ İDARE YAPISI

Türk Ocakları Şube Başkanı Vahit Dabak, “Hep içinde olup yaşadığımız fakat detaylarını tam bilmediğimiz Türklerde mülki idare yapısı ya da Türkiye’de mülki idare yapısı yani devlet yapısı. Bugün ki konuğumuz Sivrice Kaymakamımız Sayın Yunus Emre Vural” ifadelerini kullandı.

VURAL: KENDİMİZE ÖZGÜ BİR ŞEYLER ORTAYA KOYMAYI SEVEN BİR MİLLETİZ

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yunus Emre Vural, “Bizim devlet geleneğimiz gerçekten çok köklü. Dünya devletleri içerisinde bunu bir gelenek haline devlet kurmayı ve yönetmeyi gelenek haline getiren ender milletlerden olduğumuz aş47ikar. Onu bir övünç, gurur olarak söylemiyoruz. Bu gerçeklik. Çeşitli yönetim sistemleri kuruldu, yıkıldı. Biz bulunduğumuz, fethettiğimiz coğrafyayı iyi okuyarak oradaki yönetim sistemlerini kendimize devşirerek kendimize özgü bir şeyler ortaya koymayı seven bir milletiz. Osmanlı döneminin klasik taşra teşkilatlanması eyalet ve sancak üzerineydi. Onların da başında beyler beyi ve sancak beyi vardı. Daha sonra devlet 16. yüz yılda zirveye çıkıyor derken çöküşler, gerileme dönemi başladıktan sonra biz ne yapacağız derken bir Fransız devrimi oluyor 1789 yılında. O zaman 3. Selim tahtta, biz de taşraya yönelik bazı ıslahatlar onun döneminde başlıyor” ifadelerini kullandı.