Türk Ocakları Elazığ Şubesi ve Kitapseverler Öğrenci Topluluğu tarafından, “Türk’ü Anlatan Türküler” programı düzenlendi.

BULUT: TÜRK MİLLETİ NEVRUZA ÇOK BÜYÜK ANLAMLAR YÜKLEMİŞTİR

Yoğun bir katılımın olduğu konferansta konuşan Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Dr. Birol Bulut, “Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığını işaret eden Nevruz Bayramını heyecan içerisinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Türk milleti, Nevruzla birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar korumuş ve yaşatmıştır. Bu kutlu bayram asırlardan beri bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve tekâmül ederek çağımıza kadar ulaşmıştır. Aynı ülkülere odaklanmış, aynı hayallere dalmış, aynı acıya dayanmış, birlikte gülmüş, birlikte ağlamış kıtalar arasında zafer naraları atmış, Adriyatik’ten Çin seddine kadar derin izler bırakmış bir Türk milleti Nevruza çok büyük anlamlar yüklemiştir” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esma Şimşek, Doç. Dr. Ebru Şenocak, Dr. Öğretim Üyesi Birol Azar ve Dr. Öğretim Üyesi Gülda Çetindağ Süme katıldı.

Program Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk halk Müziği Topluluğunun verdiği konserle sona erdi.