Ucuz Peynire Kanmayın!

Uygun fiyata tulum peyniri alanlar dikkat, aldığınız peynir çok büyük bir ihtimalle hileli! Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan vatandaşları hileli peynire karşı uyardı.

Ucuz Peynire Kanmayın!

Vatandaşlar dikkat! Ucuz fiyata tulum peyniri buldum diye sevinmeyin, çünkü aldığınız peynir büyük oranla hileli.

Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan, tüketicileri hileli peynire karşı uyardı.

“PEYNİRİMİZ SAHTE VE HİLELİ PEYNİRLERİN TEHDİDİ ALTINDADIR”

Başkan Doğan yaptığı konuşmada, “Geçimini ağırlıklı olarak hayvancılık ve peynir üretimiyle sağlayan halkımızın yaylalarda kendine özgü doğal bitkileriyle beslenen koyun sütünden özenle, bin bir türlü zahmetle ürettiği Elazığ’da Şavak tulum peyniri, Erzincan’da ise Erzincan tulum peyniri olarak bilinen peynirimiz sahte ve hileli peynirlerin tehdidi altındadır. Maalesef bitkisel yağ, nişasta, kemik unu ve labne peynirler karıştırılarak süt kullanılmadan elde edilen peynir görünümlü karışım piyasada yağlı tulum peyniri olarak satılıyor. Hileli peynir üretimi son zamanlarda bütün ülkeye yayılmıştır. Eskiden kıyıda, kenarda, tezgah altında korka korka satılan hileli peynirler şimdi bazı market ve peynircilerin tezgahlarında açık bir şekilde satılmaktadır. Rekabet uğruna bazı market ve şarküteriler daha ucuz mal satabilmek için hileli peynirlere prim vermektedirler” ifadelerini kullandı.

“ŞAVAK TULUM PEYNİRİNİN DEĞERİ VE KALİTESİ SAHTE PEYNİRLER YÜZÜNDEN HİÇE SAYILMAKTADIR”

Denetimlerin arttırılmasını talep eden Doğan, “Yaklaşık 4 bin ton peynir üretimi ve 6 bin kişiye istihdam sağlayarak Elazığ ekonomisine ciddi bir ekonomik girdisi olan Şavak tulum peynirinin değeri ve kalitesi sahte peynirler yüzünden hiçe sayılmaktadır” dedi.

“TARIM BAKANLIĞI ÜRETİCİLERE 300 KOYUN VERME PROJESİ YERİNE DENETİMLERİNİ ARTTIRMALI”

Doğan yaptığı açıklamada, “Böyle giderse hileli peynirler hakiki peynire geçit vermeyecek alın terinin karşılığını alamayan üretici emek ucuz ekmek pahalı hissiyatıyla bu işi bırakacaktır. Bir yılda Elazığ ve Erzincan’da toplamda yaklaşık 200 bin küçükbaş hayvan satılmış ve üretici işini bırakmak zorunda kalmıştır. Tarım bakanlığı üreticilere 300 koyun verme projesi yerine denetimlerini arttırmalı, tarım il müdürlükleri emek hırsızlarına geçit vermemelidirler” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erdogan esin
erdogan esin - 3 yıl Önce

yorum yapmak degilde,savak peyniri almak istiyorum buna göre hileli olmayan gönül rahatligi ile alabilecegim adres nerede ve nasil ulasacagim cevabiniz icin tesekkür eder esenlikler dilerim

SIRADAKİ HABER

banner137