Uğur: Aşılanmada Öncelikli Meslek Grubu İçinde Yer Almak İstiyoruz

Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Yusuf Uğur, çalışma saatlerinin 24’de çekilmesini talep ederek, aşılanmada öncelikli meslek grupları arasında yer almak istediklerini söyledi.

Uğur: Aşılanmada Öncelikli Meslek Grubu İçinde Yer Almak İstiyoruz

Pandemi süresince bir açılıp bir kapanan yeme-içme sektörü salgından ekonomik anlamda en çok etkilenen sektörlerden biri olduklarını belirten Kafeciler ve Organizasyoncular Derneği Başkanı Yusuf Uğur, çalışma saatlerinin 21:00’den 24:00’e kadar çekilmesini ve pazar günü de açık olmalarını talep etti.

UĞUR: İŞLETMELERİNİN KAPANMA SAATLERİNİN 23:30 OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ ÖNCELİKLİ TALEBİMİZDİR

Uğur açıklamasında, “Yaz sezonu bildiğiniz üzere 3 ay gibi kısıtlı bir süre. Temmuz ve Ağustos ayları aşılanmanın hızlanması ve kuralların gevşetilmesi ile daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. Saat konusunda bir düzenleme beklentimiz halen var. Yeme-içme işletmeleri genelde hafta içi kazançlarının toplamından daha fazla hafta sonları kazanç elde ederler. Hafta içi saat kısıtlamasının yılın en uzun günlerini yaşadığımız haziran ayında olması kazancın da azalacağını gösterir. Diğer taraftan gün batımı olmadan işletmelerde misafirlere akşam yemeği hizmeti sunmak ve 21:00’da kapatmak da hayatın doğal akışına ters düşmektedir.  Haziran ayı boyunca uygulanması düşünülen 22:00-05:00 saat kısıtlamasının gözden geçirilmesi, sokağa çıkma yasağı başlangıç saatinin 24:00’a çekilmesi ve bu paralelde yeme-içme işletmelerinin kapanma saatlerinin 23:30 olarak değiştirilmesi öncelikli talebimizdir” dedi.

UĞUR: ORGANİZASYONCULAR VE RESTORANLAR OLARAK BİZLERE DE AŞILANMADA ÖNCELİK VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Başkan Uğur, “Turizmin ve sosyalleşmenin sadece otel,deniz ve kumdan ibaret olmadığının anlaşılması gerekiyor. Çünkü sadece oteller turizme hizmet etmiyor, nasıl ki otel personeli aşılandı ise Kafe, Organizasyoncular ve Restoranlar olarak bizlere de aşılanmada öncelik verilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kayfeci
Kayfeci - 3 yıl Önce

Avukatlar ve gazeteciler derneği kaç ay önce atladı gardaş senin gözün yeni açılı zaten sıranız geli boşa yorma ağzını

SIRADAKİ HABER

banner137