Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Elazığ’da

Kömürhan Köprüsü'nün açılış törenine katılmak üzere elazığ’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu havaalanında karşılandı.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Elazığ’da

Elazığ ve Malatya'nın bağlantı noktası olan 2 bin 400 metrelik iki tüneli ile ve dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan, aynı zamanda Eyfel Kulesi'yle aynı miktarda çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce 2014 yılında yapımına başlanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak olan 660 metre uzunluğundaki yeni Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tüneli ile yol yapımı tamamlandı.

Proje, zaman ve akaryakıttan da tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlayacak. Yükleme testleri biten yeni Kömürhan Köprüsü bugün açılıyor.

Açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Kömürhan Köprüsü'nde katılımı ile yapılacağı aktarıldı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NUN ELAZIĞ PROGRAMI

Kömürhan Köprüsü'nün açılış törenine katılmak üzere şehre gelecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Elâzığ programı belli oldu.

Bugün Elazığ’a gelen Bakan Karaismailoğlu, saat 11.30'da Elazığ Valiliği'ni ziyaret edecek.

Bakan Adil Karaismailoğlu valilik ziyaretinin ardından Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tüneline geçecek.

Kömürhan Köprüsü’nün açılışı13:30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video-konferans yöntemi ile bağlanması ile gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2021, 12:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137