Kurban Bayramı yaklaşıyor...

Türkiye’de çoğu insan kurban kesebiliyor…

Peki ya kesemeyenler?

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yardıma muhtaç ve durumu olmayan aileler için “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyasıyla harekete geçti.

“YURT İÇİ 850 LİRA, YURTDIŞI 625 LİRA”

Demokrasi Meydanında bulunan bağış standında görev Türkiye Diyanet Vakfı Şube Temsilcisi Nevzat Ulçar, kampanya hakkında bilgi vererek, “Burası Türkiye Diyanet Vakfı’nın bir irtibat bürosu. Burada biz kurban bağılşı alıyoruz. Fiyatlar yurt içi ve yurt dışı olarak değişiyor. Yurt içi 850 lira, yurtdışı 625 lira. Türkiye Diyanet Vakfı ihtiyacı olan ülkelere her yıl olduğu gibi bu senede göndermeyi hedeflemektedir”diye kaydetti.

“İNSANLARIMIZ ÇOK İLGİ GÖSTERİYOR”

Bağışların çok iyi olduğunu söyleyen Nevzat Ulçar, “Türk milleti öyle asil bir millet ki inanın kurban olsun ki keza zekatta olsa aynı şekilde tanımadığı birine getirip veriyor. Biz köprü oluyoruz. Diyor ki kardeşim benim imkânım yok sen benim yerime bunu gönder. Bizde aracı oluyoruz veren el ile alan el arasında. İnsanlarımız çok ilgi gösteriyor”dedi.

BUNU AŞMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

2017 Kurban Bayramı’nda bağışta bulunan iller arasında Elazığ birinci olduğunu söyleyen Ulçar, “Elazığ Türkiye’de geçen yıl en fazla kurban bağışlayan ülke oldu. Bu senede bunu aşmayı düşünüyoruz”dedi.

Yapılan bağışların dağılımı ise ihtiyaca göre yapıldığını belirten Ulçar, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ülkelere karar veriyor hangi ülkede daha çok ihtiyaç varsa ona göre gönderiliyor” açıklamasında bulundu.