Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 84. yılı nedeniyle Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde program düzenlendi.

Programa, Vali Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, diğer protokol üyeleri, kurum müdürleri, gaziler, öğrenciler, emniyet ve askeri personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dursun Fırat yaptı.

10 Kasım Atatürk’ü anma programı öğrencilerin okuduğu şiirler, oratoryo gösterisi ve Mustafa kemal Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösterisi ile devam etti

Program, şiir ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerinin verilmesi ile son buldu.