“Umuda Adım Atan Kadınlar” Projesi Yüzleri Güldürdü

Kovancılar Sosyal Hizmet Merkezi tarafından ‘Umuda Adım Atan Kadınlar’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında karınca köyünde kurumdan destek alan 7 aile için 10 dönümlük arazi üzerine sebze ekimi yapıldı.

“Umuda Adım Atan Kadınlar” Projesi Yüzleri Güldürdü

Kovancılar sosyal hizmet merkezi tarafından ‘umuda adım atan kadınlar’ projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında karınca köyünde kurumdan destek alan yedi aile için 10 dönümlük arazi üzerine sebze ekimi yapıldı.

Kovancılar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ümit Özpolat nasıl yola çıktıklarını anlattı. 

ÖZPOLAT: TOPRAKLA TERAPİ DEDİKLERİ KAVRAMIN EN GÜZELİ

Müdür Özpolat, “Burada bizim kurumumuzdan ekonomik destek alan ailelerimize sebze ekimi yaptık. Burası eski Kovancılarspor’un stadyumu. Kullanılmayan bir durumdaydı. Kaymakamlığımızdan rica ettik sağ olsunlar hemen destek oldular. Geçen yıl içerisinde kurumumuzdaki arkadaşlarımız yaklaşık 900 küsur danışmanlık yaparak Türkiye’de Aile Bakanlığın içerisinde yüzde 25 danışmanlığı yaptı. Yaklaşık 5 bin danışmanlık var bunun yüzde 25’ini biz yaptık. Fakat biz bir eksikliği gördük. Baktık ki bu danışmanlığı okul rehberliği aile ile anne baba ile çocukla yaptık. Ailelerin eksikliği olduğunu desteğin yeterli olmadığını gördük. Bizlerde arkadaşlarımız ile istişare ettik sebze ekelim dedik. Biz organizasyonu yapalım annelerim gelsin çalışsın. Aynı şekilde bizde danışmanlığımızı devam ettirelim. Toprakla terapi dedikleri kavramın en güzelini burada annelerimiz yaşadılar” dedi.

Özpolat,  proje ile ailelerin yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Umuda adım atan kadınlarda aile ekonomisine katkı sağlamanın haklı gururunu yaşarken susuzluk sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.

Video:

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2022, 18:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137