Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in, Twitter hesabından 1. Dünya Savaşı’nda Medine’yi savunan Fahrettin Paşa’ya yönelik hakaret içeren paylaşımı, Türkiye ile BAE arasında krize neden oldu

Türkiye’de tüm kesimin tepkisine neden olan paylaşıma bir tepki de ÜNİAK’lı öğrencilerden geldi.

“TARİHE ADINI HAİN OLARAK YAZDIRMIŞ BİR UCUBENİN PEŞİNE TAKILDILAR”

Üniversite kampüsünde bir araya gelen AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları Üniversiteler Birimi adına konuşan Başkan Gökberk Demir yaptığı konuşmada, “Fırat Üniversitesi AK Parti teşkilatı olarak ecdadımıza atılan bu iftiraya sesiz kalmayı, yutmayı ve sindirmeyi kendimize yediremedik. Birleşik Arap Emirliklerinin Dışişleri Bakanı Zayed’in Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa ve ecdadımızla ilgili yaptığı Twitter paylaşımı ne kadar küstah ve cahil olduğunu gözler önüne sermektedir. Bizim ecdadımız Medine-i Münevvere’yi korumak için çekirge yerken, onların ecdatları Şerif Hüseyin adında tarihe adını hain olarak yazdırmış bir ucubenin peşine takıldılar. Bugün bu adamların torunu olan Zayed isimli kukla, utanmadan bizim ecdadımıza dil uzatacak kadar hakikatten uzak bir tavır sergileyebiliyor. Evvela bizim ecdadımızın Medine-i Münevvere’yi İngilizlere karşı savunması demek ki hala Şerif Hüseyin gibi ruhunu bulunduğu makama satmış hainlerin zoruna gitmektedir. Bizim ecdadımızın haksızlık karşısında nasıl dimdik durduğunun göstergesidir. Fahrettin Paşa eğer kutsal emanetleri göndermeseydi, kutsal emanetler belki şu an İngiltere’de sergilenecekti. Bu da İslam alemine hakaret, Müslümanların yüzünü iki cihanda kara çıkaracaktı. Şerif Hüseyin’in Twitter’da kullanan, modern versiyonu olan Zayed, ecdadımıza laf etmezmiş gibi, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına da gönderme de bulunmuştur” dedi.  

“BİZE DÜŞEN GÖREV DURUŞUMUZU BOZMADAN CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK OLMAKTIR”

“Bize düşen görev galeyana gelmemek ve duruşumuzu bozmadan Cumhurbaşkanımıza destek olmaktır” diyen Demir sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ecdadından aldığı ilhamla ve gösterdiği doğru yolda ilerleyen ümmetin reisidir. Zeyid’in Cumhurbaşkanımıza da göndermede bulunmasının sebebi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam alemine en iyi şekilde liderlik yapıyor oluşu ve Müslümanların gözünde yükselen bir Türkiye’nin olmasıdır. Biz yükselen ve her geçen gün düşmanını korkutan ülkenin gençleri olarak ufkumuzu daha öteye taşımalıyız. Kendimize ne faydalı olacağımız alanda en iyi şekilde yetişmeliyiz. Arapların kötü anlaşılmasını ve Müslümanların kendi içinde sorun yaşamasını isteyen Emperyal güçler Şerif Hüseyin gibi adamları Zeyid şekline sokmakta oldukça ustalardır. Bize düşen görev her hangi bir galeyana gelmemek, duruşumuzu bozmadan Cumhurbaşkanımıza destek olmaktır.”