Fırat Üniversitesi Personelinin sorunları Eğitim Bir Sen Elazığ 2 No’lu Şube tarafından düzenlenen çalıştayda görüşüldü.

ARAS: AMACIMIZ; ÇALIŞANLARININ SORUNLARININ YERİNDE VE DOĞRU TESPİTİ YAPILMASI

Eğitim-Bir-Sen Elazığ 2 Nolu Şube Başkanı Haluk Aras, “Eğitim Bir Sen Elazığ 2 No’lu Şube olarak 2017 ve 2019 tarihlerinde üniversite kamu personelinin sorunları ve çözüm önerileri çalıştaylarını yapmıştık. Aradan geçen zaman zarfında değişen durum ve koşullara göre yeniden ele alınması gerekli olduğundan 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesi çalışmalarımızı başlattık. “Üniversite Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 2021” bu kapsamda yapacağımız üçüncü çalıştay olacak. Amacımız; hizmet kolu çalışanlarının sorunlarının yerinde ve doğru tespiti suretiyle toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak veri, bilgi ve bulgu setinin ortaya çıkarılmasıdır” diye kaydetti.

ARAS: SOSYAL  ÖZLÜK HAKLARINDA ARTIŞ VE İYİLEŞTİRME OLMASI GEREKİR

Aras, “Üniversite Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 2021, şube çalıştayları ve genel çalıştay olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir. Şube çalıştaylarında akademik ve idari personel ekseninde oluşturduğumuz çalışma komisyonları; hazırlanan sorun tespiti ve çözüm önerilerini içeren komisyon raporlarını, üyelerimizden gelecek teklif ve taleplerle birleştirilerek “şube çalıştay raporu” oluşturulacaktır. Şube başkanlarının, genel merkez yöneticilerinin, danışmanların ve uzmanların katılımıyla yapılacak Genel çalıştayda, şube çalıştay raporları ekseninde tespit, görüş ve öneriler ele alınarak “genel çalıştay raporu” oluşturulacaktır. Eğitim çalışanlarının, tüm kamu çalışanlarının yaşadıkları, hizmet ettikleri ve vatandaşı oldukları ülkenin, kalkınmasından, ekonomik büyümesinden pay alması ve bu paya bağlı olarak mali, sosyal, özlük haklarında artış ve iyileştirme olması; adalet, hakkaniyet ve denge kavramlarının gereği olarak görmek gerekir. Kamu işveren heyetinin de bu minvalde hareket etmesi beklentimizdir” dedi.