Fırat Üniversitesinde; Türkiye Gençlik Vakfı, ÜniAk, İHH  ve Genç Girişimciler Topluluğu ve birçok STK’nın organize etmiş olduğu Gençlik Şöleni bugün gerçekleşti. 1.günü gençler tarafından yoğun ilgi gördü. Üniversite öğrencileri doyasıya eğlendi.

“Finallerden önce eğlence alanı oluşturma derdine girdik”

Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Şerifoğulları “Bugün Türkiye Gençlik Vakfı, Üniak Genç Girişimciler Topluluğu, İHH ve birçok STK’nın organize etmiş olduğu gençlik şöleninin 1.günü . Okçuluk, at biniciliği, masa tenisi, halat çekme, duvara tırmanma gibi sosyal etkinlikler düzenlemek istedik ”dedi.

 Uluslalararası öğrenci derneklerinin de farklı ülkelerin yemeklerini yaparak o ülkelerin tanıtımını yapmak istediklerini ifade eden Şerifoğulları,” İHH’nın Burkina Faso’da inşa edilecek olan Malcolm X Lisesi için bir kermes açtı. Malcolm X Lisesinin şu anda temelleri atılmış, yapım aşamasında. Onlarda bu kermesle beraber burada o lise ile ilgili yardım toplamaya çalışıyor ”dedi.

Üniversite öğrencilerinin final haftasından önce stres atmaları için eğlence alanı oluşturma derdine girdiklerinin altını çizen Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Şerifoğulları, kendi ezgileriyle bir müzik ortamı oluşturarak etkinlik oluşturduklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Alışılagelmişin dışında bir şeyler yaptık”

Gençlik Şölenini, Türkiye Gençlik Vakfı, Üniak Genç Girişimciler Topluluğu, İHH ve birçok STK’nın öncülüğünde gerçekleştirildiğini belirten Ak Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Murat Öz,”Geçen Pazar bir referandum sürecini atlattık ve üniversiteli gençlerin yoğun bir katılımı ve desteğiyle anayasamıza “Evet”i geçirdik. Üniversite öğrencilerimize neler yapabiliriz diye geçen sene çok düşündük. Geçen sene Ankara’da Aselsan, Havelsan gibi yerlere teknik geziler düzenledik, futbol turnuvaları yaptık ve bu senede atçılık, okçuluk, halatla birbirini çekme, masa tenisi, duvara tırmanma gibi etkinlikler düzenledik. Alışılagelmişin dışında bir şeyler yaptık ve çok güzel tepkiler aldık ”diye konuştu.

TÜGVA’nın üniversitede müthiş projeleri olduğunu söyleyen Ak Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Öz, öğrencilerinde memnun olduğunu ve herkesin mutlu olduğunu vurguladı.

“Bu tür etkinlikler öğrencilere güzel şeyler katıyor”

Daha önceleri Fırat Üniversitesinde böyle faaliyetleri yapılmadığını, konser etkinliklerinin uzun zamandır yapılmadığını söyleyen Üniak Birim Başkanı Uğur Can Güleç “Öğrenciler sosyal alan bulamıyorlar, okudukları şehre daha iyi adapte ve motive olabilmeleri için bu tür etkinlikler öğrenciler için çok faydalı oluyor, eğleniyorlar sınav stresi atıyorlar ”dedi

ÜniAk ailesi olarak özellikle öğrencilere daha iyi sosyal alan oluşturmak için çaba harcadıklarının altını çizen Üniak Birim Başkanı Güleç, “Üniversitede bir 64 takımın katıldığı bir Futbol turnuvası düzenledik. Toplamda 600-700 kişinin iletişim kurduğu güzel bir etkinlik oldu ve bugün burada farklı bölümden arkadaşların birbirinin tanımasını sağlayan güzel bir etkinlik gerçekleşiyor ”dedi.

Üniak Birim Başkanı Uğur Can Güleç, üniversite yönetimine , Türkiye Gençlik Vakfına, Genç Girişimciler Topluluğu’na ve İHH’ya teşekkür etti.