Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Elazığ’da 68 yıldır unutulmaya yüz tutan meslek grupları arasında yer alan Semerci ustasına faizsiz kredi desteği sundu.

KURNAZ: 3 YIL VADEYLE KULLANDIRMA YETKİSİNE SAHİBİZ

Unutulmaya yüz tutan meslekler için faizsiz kredi uygulaması ile ilgili bilgi veren Harput Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, “Buna benzer unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarına biz esnaf kefalet olarak faizsiz kredi, 3 yıl vadeyle kullandırma yetkisine sahibiz. Netice itibariyle Ahmet Abi geldi. Biz bu konuda KOSGEB tarafından herhangi bir faizsiz kredi almadığına dair yazı getirdi. Daha önce faizsiz kredi almadığına dair. Netice itibariyle bu esnafımıza ilk olarak Elazığ’da unutulmaya yüz tutmuş meslek grupları dalında ilk defa Harput Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi kanalıyla böyle bir kredi veriliyor” ifadeleirni kullandı.

KURNAZ: MESLEK KODLARIMIZIN KAYBOLMAMASINI İSTİYORUZ

Başkan Kurnaz, “Bu saydığım meslek kodlarına binaen öyle bir esnafımız söz konusu faaliyetini sürdürürse benim kapım açıktır. Kim olursa olsun yeter ki unutulmaya yüz tutmuş meslek kodlarımızın daha da ileriye dönük yaşatılması için. Her yörenin kendine göre bir meslek kodu vardır. Elazığ’ın da semerciliği olsun, yorgancılığı olsun, kalaycılığı olsun, overlokçuluğu olsun bunlar meşhur. Biz ülke olarak, millet olarak, toplum olarak bu meslek kodlarımızın kaybolmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

SEMERCİOĞLU: BAŞKANIMIN SAYESİNDE BU KREDİYİ ALDIM

Esnaf Ahmet Semercioğlu’da, “Hiç bir şey almadım ben. Bütün millet aldı. Ben destek alamadım. Başkanımın sayesinde bu krediyi aldım. Başkanım bana öyle yardım etti ki. Her şeyime yardım etti. Allah’ta nasip etmiş. Bu işe başladık, aldık kredimizi. Yine devam edeceğim. Benden sonra daha bilen yok. Gelen yok, heves eden yok. Halbuki bu meslek reşat altını” diye ifade etti.

Unutulmaya yüz tutan meslek grupları arasında yorgan kalaycılık nalbantlık, semercilik gibi pek çok meslek grubu bulunuyor.