El-Aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimleri ile Elazığ’da çekilecek olan filmin usta oyuncusu Serdar Gökhan ve Senaristi Talat Özpolat, şehre geldi.

Oyuncu Gökhan ve Senarist Özpolat, filme konu olacak olan Tarihi Harput beldesini gezdiler.

GÖKHAN: BU KADAR GÜZEL, BU KADAR KÜLTÜRÜ VE TARİHİ DERİN OLAN BİR YER İLK DEFA GÖRÜYORUM

Oyuncu Serdar Gökhan, “Elazığ’a davet edildim. Bir yönetmen arkadaşım ile bir senarist arkadaşım ile Elazığ’ın güzelliğini, tarihi kültürünü tanıtmak için bilinmeyen yönlerini uluslararası Türkiye’de halka ulaştırabilmek için bir proje hazırlığı içindeyiz. İnşallah bu proje hayata geçer. Güzel şehrimizi bütün dünyaya tanıttığımız gibi ülkemize de tanıtırız. Amacımız bu. Bu yüzden titiz bir çalışma içindeyiz. İlk defa geliyorum Elazığ’a. Bu kadar güzel, bu kadar kültürü ve tarihi derin olan bir yer ilk defa görüyorum. Ama hiç gün yüzüne çıkarılmamış bu tarih. Buradaki amacımız Elazığ’ın bu güzelliklerini bu tarihi eserlerini kültürel zenginliğini ortaya çıkarmak için iyi bir projeyle iyi bir film yapmak istiyoruz. Sırf Elazığ’ı öne çıkarmak için Elazığ’ı dünyaya tanıtmak için, Elazığ’ı Türkiye’ye tanıtmak için böyle yola çıktık. İnşallah muvaffak oluruz” ifadelerini kullandı.

ÖZPOLAT: ELAZIĞ HAKKINDA SÖYLENECEK ASLINDA TEK BİR ŞEY VAR

Senarist Yazar Talat Özpolat da, “Elazığ’da büyük bir proje. Bence bütün dünyada seyredilecek çok özel bir film geliyor. Filmin senaryosu Cavidan Balcı ve bana ait. İnşallah kıymetli oyuncumuz Serdar Gökhan’ın da katkılarıyla Elazığ hakkında söylenecek aslında tek bir şey var. Neredeyse İsa’dan önce 4300’lü yıllara dayanan buluntuların başkenti gibi. Ama bundan kimsenin haberi yok. Sanırım; biz bu işleri inşallah bir filmde çözmeye çalışacağız elimizden geldiği kadar” şeklinde konuştu.

ŞAHİN: ELAZIĞ İÇİN SÜRPRİZ BİR FİLM GELİYOR

Elaziz Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Onur Şahin, “Dernek olarak hazırladığımız proje kapsamında proje için geziler düzenliyoruz. Bu konuyla alakalı hocalarımız da bizim misafirlerimiz bugün. Sürpriz bir proje var. Sağ olsun Serdar hocamız bizi kırmadı projeye destek veriyor. Talat hocamız yine bizi kırmadı yaptığımız projemize destek veriyorlar. Elazığ için sürpriz bir film geliyor” dedi.