Elazığ ve Tunceli’de ziyaretlerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer, Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Nihan Turna Sakaltaş Ankara’ya uğurlandı.

Usta ve beraberindekiler, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile birlikte Elazığ’da, Uluslararası İpekyolu Gençlik ve Çocuk Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Geceyi Elazığ’da geçiren Usta ve beraberindekiler, bugünde Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde hain terör örgütü PKK’nın araziye döşediği EYP’nin patlaması sonucu hayatlarını kaybeden Ayaz ve Nüpelda Güloğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

USTA: BERABER EL ELE OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK İÇİN ÇOK GÜZEL BİR TABLOYDU BUGÜN

Ziyaretlerini tamamladıktan sonra helikopterle ile Elazığ Havalimanına gelen Usta, “Ovacık2taydık. Tabi ki acı olaylar. Hiç arzu etmediğimiz, tek bir çocuğumuzun dahil burnunun kanamasını istemediğimiz olaylar. Ve bu hainlerin bu ülkeye vermeye çalıştığı bu zararı bitirmek istediğimiz dönemlerde mahsum 2 tane yavrumuzun canına kıyılması birer anne olarak hepimizin canını çok acıtmış durumda. Bizde bu duygumuzu onlarla paylaşmak, onların acısına ortak olmak, onlarla birlikte olduğumuzu, onların yüreklerinin acısını hissettiğimizi, acılarını paylaşmak istediğimizi söylemek için yanlarına gittik. Hem baba Bekir kardeşimizi hem annesi Cevriye Hanım’ı elbette ki teselli etmek zor. 2 yavrularını birden kaybettiler. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi onlarla pekiştirdik. Bütün köy halkı, Ovacık ve ziyarette bulunduğumuz herkes bizi büyük bir muhabbetle ve misafirperverlikle karşıladı. Güzel bir ev sahipliği gösterdiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Acılar bizi elbette ki birleştiriyor. Ama gönül istiyor ki sevinçlerde, mutluluklarda hep beraber olalım, bu acılar bir daha yaşanmasın. Bu acıların tekrar etmemesi için o çocuklarımızın canına kıyan, o bombayı yapıp oraya bırakan hainlerin bulunması içinde çalışma sonuna kadar devam ediyor. Kimsenin bu olay üzerinden terör örgütü üzerinden propaganda yapmasına da izin vermeyeceğiz. Bu tamamıyla terör örgütlerinin tuzaklamış olduğu ve masum çocukların da hayatına sebep olmuş bir olay. Bunları bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama ben şunu hissettim bugün; Türkiye’nin farklı illerinden farklı insanlar ve kadınlar olarak oradaydık. O birlik ve beraberlik sayesinde bu hainlere fırsat verilmiyor. Orada terör örgütünü lanetleyerek terör örgütünün yaptığı bu eylemin aslında bu ülkeyi ölmek için yaptığının da farkındalar. Herkes çok iyi farkında. Buna fırsat vermeyeceğimizi o bölgelerimizden asla çıkmayacağımızı o bölgedeki kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimizle, büyüklerimizle her daim beraber el ele olduğumuzu göstermek için çok güzel bir tabloydu bugün” ifadelerini kullandı.

AYDEMİR: ELAZIĞ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, “Aile gerçekten çok üzücü bir durumdaydı ve halk kesinlikle terörü ve teröristleri lanetler pozisyondaydı. Bizlerde bu acıları sarmak için bir nebzede olsa giderebilmek için yanlarında olmak istedik. Fakat bizler ne kadar Tunceli’yi bir Avrupa, bir dünya şehri haline getirmiş de olsak Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e buradan teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten muhteşem bir Tunceli gerçekleştirmiş, Tunceli imar etmiş. Sanki sıfırdan yeniden yapmış. Bir sahil şehri gibiydi Tunceli. Elazığ’da çok güzel bir şehir gerçekten. Bir yıldız gibi 3 tarafı suyla kaplı, bir vadi gibi. Çok beğendim” şeklinde konuştu.

KATIRCIOĞLU: MODERN BİR BATI ŞEHRİNİ ARATMAYACAK GÜZELLİKLERİ GÖRÜYORUZ

Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da, “Bizim ortak meselelerimizde özellikle Türkiye’nin terör belasıyla mücadelesinde bir ortak duruşu bölge halkında da gördük. Aile gerçekten şunu söyledi; ‘bu ayrılık tohumları neden? Bu ayrılık tohumlarını ekmişler ama biz büyütmeyeceğiz. Sizler bugün bizim yanımızda milletvekili olarak, devlet olarak, hükümet olarak, valinizle, milletvekilinizle, cumhurbaşkanınızla yanımızdasınız. Bizlerde sizlerle birlikte teröre karşı lanet okuyoruz ve ayrılık tohumlarını istemiyoruz. Yeter artık’ dediklerine şahit olduk. Çeşitli vesilelerle geldik. Tunceli, Bingöl ziyaret ettiğim bir ilimiz. Gerçekten her gelişimde çok daha büyüdüğünü, geliştiğini, modern bir batı şehrini aratmayacak güzellikleri görüyoruz” dedi.

BALIK: ACILARINI BİRLİKTE PAYLAŞTIK

Ziyarette yer alan AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da, “Ailenin acısı çok büyük. Tarifi olmayan bir acı elbette. Anne de baba da çok perişan. Ama biz hem kadın hassasiyetiyle hem de hükümet temsilcileriyle, devlet temsilcileri olarak onların yanında olmaya gayret ettik. Ben Ovacık halkımıza, oradaki köylülerimize de çok çok teşekkür ediyorum. Bizi gerçekten bağırlarına bastılar. Acılarını birlikte paylaştık. Ama biz yıllardan beri aynı şeyi söylüyoruz. Anneler ağlamasın derken biz Nupelda ile Ayaz’ın da annesinin ağlamamasını istedik. Ne yazık ki terör örgütü çocuk demeden, asker demeden halen katletme peşinde. Halen bölgede huzursuzluk çıkarma, insanları birbirine kırdırma peşinde” diye konuştu.

SAKALTAŞ: BİZ BİRİZ. HER ZAMAN DİRİYİZ

Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihan Turna Sakaltaş ise, “İnşallah ki bütün çabalarımız bu terör örgütünün tamamıyla silinmesi yönünde. Bununla ilgili de ailelerimizle her türlü birlik, beraberliğimizi pekiştirdik. Onlardan da oraya geldiğimiz için çok güzel izlenimler, söylemler aldık. Biz her zaman onların yanındayız. Çünkü biz biriz. Her zaman diriyiz. Sayın cumhurbaşkanımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemiyor. Elazığ güzel bir şehrimiz. Güzel bir doğu ilimiz. İnşallah ki yeni dönemde daha da kalkınacak. En güzel turistik bölgeleriyle ve diğer sahil işletmeleriyle en güzel şekilde ve hızlı bir şekilde kalkınmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Değerlendirmelerin ardından Usta ve beraberindeki heyet, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kadın Kolları İl Başkanı Gülersem Çopur, Gençlik Kolları il Başkanı Uğurcan Güleç tarafından Ankara’ya uğurlandı.

HABER: SITKI TAŞEL

​​