Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Elazığ’da Anadolu Yayıncılar Derneği’nin öncülüğünde “Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü” konulu program gerçekleştirilecek.

Çok sayıda ünlü ve önemli ismin katılacağı program 22 Eylül Cumartesi günü Saat 19.00’da Elazığ Hilton Otel Keban Salonu’nda yapılacak.

 

ÜNLÜ İSİMLER ELAZIĞ'A GELİYOR

Gerçekleştirilecek programa; Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, İnternet Haber Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık, A Haber Koordinatörü Fatih Atik, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, Azerbaycan Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Altaş TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Deniz, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır katılacak.

Program öncesinde Elazığ’a gelen isimler medya grubumuzu gezdiler.

BURHAN: UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE MEDYANIN ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR

Elazığ’da gerçekleştirilecek bu önemli programla ilgili açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Kanal Fırat televizyonuyla birlikte önemli bir etkinliğe imza atıyoruz. Türkiye’nin temel meselelerinden bir tanesi olan uyuşturucu ile mücadele önemli bir konu. Maalesef son dönemde uyuşturucu kullanım yaşının ilkokula düştüğü, uyuşturucu çeşitlerinin arttığı, bizim bildiğimizin dışındaki uyuşturucu çeşitlerinin de piyasada olduğu, maalesef bunların bir kısmının yasal olarak bile satıldığını görüyoruz. İllegal yoldan satılanların dışında yasal yoldan satılanların ya a başka amaçlı kullanılmaların uyuşturucu anlamında sıkıntılarını görmemiz gerekiyor. Gençlik bizim, çocuklar bizim, yarınlarımız bizim. Uyuşturucu ile mücadelede medyanın çok önemli bir rolü var. Kamuoyunu bilgilendirme, bilinçlendirme çok önemli. Yarın çok kıymetli ulusal gazetecilerle beraber birbirinden değerli yine yerel televizyonlardan gelen değerli dostlarımızla böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliğe destek veren İç İşleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu programa katılan bütün dostlarımıza da hürmetlerimizi sunuyoruz. Yerel Televizyonlar üzerinden, Ulusal Gazete Televizyonlar üzerinden takip etme imkanı olacak. Amacımız kamuoyunu bilinçlendirmek” ifadelerini kullandı.

DENİZ: KANAL FIRAT’IN BÖYLE BİR SOSYAL SORUMLULUK ÜZERİNE İMZA ATMASI BİZLERİ GURURLANDIRDI

Altaş TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Deniz, “Medyanın zor şartlarda mücadele ettiğini de hatırlarsak bu şartlara rağmen gerçekten özverili bir şekilde yapılanma içine girmişler. Ben inşallah karşılıklarını da alacağına inanıyorum. Elazığ halkının da, bölge halkının da destekleyeceğine inanıyorum. Tabi yerel medya bu zor şartlarda mücadele ederken bugünde Kanal Fırat’ın böyle bir sosyal sorumluluk üzerinde Elazığ’da böyle bir organizasyona imza atması da gerçekten bir yerel medya temsilcisi olarak bizi de çok gururlandırdı. Sebebi yerel medya bu zamana kadar hep milli duruşuyla hareket etmiş bir medyadır ve kendi kültürünü, turizmini ve bu tarz sosyal olayları hep ön planda tutup insanlara daha faydalı işler yapmaya çalışanlardır. Bundan demek istediğim sadece ticari olarak yayıncılık yapmamaktadırlar. Şehrin ve insanlığın önem verdiği işlere daha çok ön planda tutarlar” şeklinde konuştu.

BASA: KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİNDE ÇOCUKLARIMIZA NASIL ULAŞTIĞINI ANLATACAĞIZ

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Süleyman Basa da, “Anadolu Yayıncılar Derneği yine çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Gerçekten ülkemizde 10 ile 24 yaş arasında uyuşturucu kullanıcılarının %96’sı 10 ile 24 yaş arasında. Bunların %90’ı internet kullanıcısı ve sosyal medya kullanıcısı. Geleneksel medya uyuşturucunun zararlarını anlatırken maalesef sosyal medya ve internet üzerinden bunun satışı yapılmakta. Çünkü sosyal medyada çocuklarımızın kullanım oranının yüksekliği Türkiye’yi bu alanda çok önemli bir Pazar haline getirmiş durumda. Türkiye sadece uyuşturucunun geçiş alanı değil, sosyal medya üzerinden de satış alanı. Biz yarın bunlara değineceğiz. Özellikle sosyal medyada facebook, twitter gibi, instagram gibi sosyal medya hesaplarının yararları kadar bu tür kötü niyetli kişilerinde çocuklarımıza nasıl ulaştığını anlatacağız” dedi.

BAKIR: KANAL FIRAT HAKİKATTEN YEREL MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZLARINDAN BİR TANESİ

Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ise, “Abartmıyorum, Kanal Fırat hakikatten yerel medyanın yükselen yıldızlarından bir tanesi. Her yönüyle ve teknik anlamında da personel anlamında da çok başarılı ve çok daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Yaptığı etkinliklerde bu anlamda önemli. İşte yarın Türkiye’nin genel problemi insanların genel problemi olan uyuşturucu ile ilgili iyi bir çalışma yapılacak burada. Kanal Fırat bu konuda iyi bir çalışmaya öncülük yapmış olarak tarihte yerini alacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bütün basın, ulusal basında burada olacak. Bütün Türkiye burada yapılan çalışmayı takip etmiş olacak. Ben Anadolu’nun her yerinde Anadolu’nun dört bir tarafında yerel medyanın bu tür çalışmaları yaptığını, Türkiye’deki insanların daha fazla duyulması için bu tip çalışmalara daha çok yer vermemiz lazım gerektiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.