Türkiye'de koronavirüsle mücadele aralıksız sürerken, ramazanın da gelmesiyle birlikte uzmanlar oruç tutanlar için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

UZMAN DİYETİSYEN NİSANUR ÇELİKDEMİR, SIVI VE PROTEİN ALIMINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ.

Uzman Diyetisyen Nisanur Çelikdemir, “İftarda genellikle 4 besin gruuda bulunsun istiyoruz. Özellikle protein içeren besinler  bulunsun bunlar baklagiller et ve kırmızı et, beyaz et şeklinde. Ama daha çok haftada 2 kere kuru baklagil 3 kere beyaz et 2 kere kırmızı et tükete bilirler. Bunun dışında bol yeşillikli sebzeli kırmızılı bir salata da koyabilirler tabaklarına. Ve sıvı alımlarını tamamlayabilmek için ayran kefir maden suyu tarzında şeylerde tüketebilirler.” İfadesini kullandı.

Ramazan ayının bağışıklık üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Nisanur Çelikdemir, “tatlı tüketimi ile ilgilide bilgi verdi.

Uzman Diyetisyen Nisanur Çelikdemir, “3 ayrı ara öğün yapmalarını istiyoruz. Ramazan geldikten sonra genellikle sahuru atlayıp sadece iftar ile geçiştirebiliyorlar. Ama iftardan sonra küçük bir ara öğün kefir, meyve, süt, kuruyemiş ve kahve yapabilirler.”dedi