Üzüm üreticilerinin sesi olacak, ürün çeşidini artıracak, bireysel yapılamayan işleri birlikte yapılmasına katkı sağlayacak olan Koruk, Dambüyük ve Esenkent Köyleri Tarımsal Koorperatifi, koruk suyu ve sirke üretimi ile yoluna koyuldu.

Birlikten kuvvet doğar sözüyle yola çıkan kooperatifin üyeleri, küçük üreticilerin sesi olmayı kendilerine hedef seçmiş.

Koruk Köyü Muhtarı Yetkin Arpa, köylerinde 6 bin dönüm alanda bağcılık yapıldığını ifade ederek, kooperatifleşmenin katkılarının önemine vurgu yaptı.

ARPA: ÇEKİRDEĞİNE KADAR ÜRETİYORUZ

Koruk Köyü Muhtarı Yetkin Arpa, “Köyümüzde 6 bin dönüme yakın bağcılığımız var. Bir eksikliğimiz vardı onunda temelini attık. Normalde bizim köyümüz üzümcülük ve şarapçılık var ama şuanda koruk suyu, pestil, pekmez ve çekirdeğine kadar üretiyoruz. Türkiye ve Avrupa’ya kadar ihracat yapmak istiyoruz” dedi.

Bir yıldır kurulan Kooperatifin Başkanı Gürkan Bektaş, Tarımsal krizleri çözme hedefinde olduklarını söyledi.

BEKTAŞ: KÜÇÜK ÜRETİCİLERİ BİR ARAYA GETİRİP ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRMEK İSTEDİK

Kooperatifin Başkanı Gürkan Bektaş, “Bu sene ilk defa üretime geçtik. Koruk suyu ürettik ve akabinde şuan sirkemiz olmak üzere. Bölge yapılmayan bir şeyi yapmak istiyoruz. Yapılmamışı denemek istiyoruz. Çağın problemlerine alternatif çözüm oluşturmaya çalışıyoruz. Hem tarımsal krizleri çözmeye çalışacağız hem de dünyada büyük krizli bir tarım sorunu var yerde kalan ürünleri değerlendirmek adına küçük üreticileri bir araya getirip ürünleri değerlendirmek istedik” diye ifade etti.