15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişiminin yıl dönümü…

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şehit aileleri ile bir araya geldi.

Düzenlenen programa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldır, Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

DEMİRBAĞ: BU MİLLET İÇİN GÖĞSÜNÜ SİPER EDEN ŞEHİTLERİMİZE, GAZİLERE, AİLELERE, ÇOCUKLARINA KURBAN OLSUN O HAYSİYETSİZLER

Programda konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Dışarıdaki istihbarat şebekelerinin Türkiye’de ordumuza geldi. Türk askerine kurban olsunlar. Sizin gibi ailelerinde bu millet için göğsünü siper eden şehitlerimize, gazilere, ailelere, çocuklarına kurban olsun o haysiyetsizler. İkaz ettiklerinde bende oradan meydana indim. Megafonu elime aldım. 2 saat içerisinde bekleyiş içerisinde olduk. O gün müftümüzü aradım, sela okutalım dedim. Cumhurbaşkanımızın bize vereceği mesajı başladı. Saat 00.25 civarı Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla birlikte o gerçekten cesaretli, metanetli, yüreklilik dolu çağrısı üzerine duruşu sayesinde ve milletimizin de seçmiş olduğu, güvendiği Cumhurbaşkanımızın arkasında durarak silahsız göğsünü tanka topa siper ederek meydanlara, havaalanlarına koşması neticesinde Türkiye gerçekten bir ihanet girişimini önlemiş oldu” ifadelerini kullandı.

BALIK: BU MİLLET SİZE MİNNETTARDIR

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Bu topraklar size minnettardır. Evlatlarınız bu toprağa feda olarak sizleri belki göz yaşlı arkasında bırakarak ancak çok büyük bir şeref bırakarak bizlere, sizlere bu vatanı emanet ettiler. Bu topraklar, bu millet size minnettardır. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

TORAMAN: BU DA KANAATİMCE TÜRK MİLLETİNE YÜCE ALLAH’IN BAHŞETTİĞİ YÜKSEK BİR VASIF

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Türk milleti kendi tarih boyunca nesilden nesile aktardığı bir hasretini, özelliğini tekrar tüm dünyaya gösterdi. Bu da kanaatimce Türk milletine yüce Allah’ın bahşettiği yüksek bir vasıf. O da hür yaşamak. Türk milleti tarih boyunca hür yaşamış bir millet. Hiçbir zaman esareti, boyunduruğu, tahakkümü kabul etmeyen, kendi egemenliği ve kendi bayrağı altında yaşamayı şiar edinmiş büyük bir millet. 15 Temmuz’a gelinceye kadar pek çok vesileyle yine bu milletin iradesine, hakimiyetine, egemenliğine, bağımsızlığına set vurmak için bunları ortadan kaldırmak için çok mücadeleler verildi. Ama her defasında her teşebbüs Türk milletinin kahramanlığının ve iradesinin karşısında bertaraf edildi, neticesiz bırakıldı. Türk milleti enteresan bir mllet. 1993 harbinde Rus ordusu Erzurum’da tabyalara girince şehir ahalisi kadını-erkeği, çoluğu-çocuğu eline ne geçirdiyse keserini, baltasını, bıçağını, nacağını askerinin yardımına koştu ve tabyalarda büyük komutan Ahmet Paşa’nın ordusuna dahil oldu ve orada Ruslar’ın şehre girişine engel oldu” dedi.