Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İzzetpaşa Camisi’nde kıldığı bayram namazının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Elazığlıların bayramını tebrik eden Vali Erkaya Yırık, “1,5 yıla yakındır pandemi şartları devam ediyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu virüs illeti halen etkisini devam ettiriyor. Tam kapanmanın yaşandığı bu günlerde bir ramazan bayramanı daha buruk idrak ediyoruz. Vatandaşlarımız bu şartlar altında her türlü fedakarlığa katlandı. Devletimiz hemşerilerimizin,koronavirüs illetinden daha az zarar görebilmesi için, hiç zarar görmemesi için bir takım tedbirler aldı. Tam kapanma süreci de bunlardan bir tanesi. İnsanlarımız fedakarlık gösterdi. Tam kapanmayla birlikte vaka sayılarımız ciddi oranda düştü. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır istiyoruz. Bu süreçte bir takım kısıtlamalar gerçekleşti. Vatandaşlarımız normallerini ertelemek zorunda kaldı. Ben bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ TÜRLÜ ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR”

Bu şartlar altında vatandaşlarımız gönülden de olsa ramazanı idrak etmeye çalıştılar. İnşallah yapmış olduğumuz çalışmalar, insanlarımızın fedakarlıkları bir netice görecektir. Depremin yaşandığı, üzerinden bir yıla aşkın geçtiği bir süreçte vatandaşlarımız türlü zorluklarla karşı karşıya kaldılar. Elazığlı vatandaşlarımızın fedakarlıkları, devletimizin katkılarıyla bu sürece güzel bir şekilde geldik. İnşallah bundan sonra güzel günler bizleri bekliyor.

“ŞEKER İKRAM EDELİM DERKEN ,VİRÜS İKRAM ETMEYELİM”

Yemek ikram edelim, el öpelim şeker ikram edelim derken Allah korusun insanlarımıza, kardeşlerimize, akrabalarımıza virüs ikram etmeyelim. Bu süreçte özellikle dikkat etmek gerekiyor çünkü bugüne kadar binbir zorlukla elde ettiğimiz bu iyileşme ortamını heba etmeyelim.

“VAKA SAYISINI İKİ HANELERE DÜŞÜRDÜK”

Elazığ’daki vaka durumuna da değinen Vali Erkaya Yırık, “300’lerin üzerinde olan vaka sayısı ikili hanelere düştü. Ama bunun daha da azalması için vatandaşlarımızın aynı duyarlılıkla hareket etmesi lazım. Bazen kulağımıza bir takım haberler geliyor. Vatandaşlarımızın arefe günü bayram öncesinde eski alışkanlıklarına benzer bir şekilde alışveriş yaptıklarına dair haberler geliyor ama vatandaşlarımızın duyarlı olduğuna ve herkesin aynı bilinçle hareket ettiğine ben inanıyorum. Vatandaşlarımızın tedbirlere aynen uyacağı ve sıkı sıkıya sarılacağına inanıyorum. İnşallah bin bir meşaketle elde ettiğimiz bu iyileşme ortamını hemen kaybetmeyelim. 10 – 15’lere düşen rakamdan iki hafta içerisinde 300’lerin üzerine çıktık. Tedbirsizlik bu hastalıkta en büyük risk faktörü. Vatandaşlarımızın bunun bilincinde olduğunu biliyoruz. İnşallah sayımız daha da düşer” ifadelerini kullandı.

“TESLİM EDİLMEYEN ÇOK AZ SAYIDAKİ KONUTLAR DA TESLİM EDİLMEYE DEVAM EDİLECEK”

Elazığ’da teslim edilmeyen konutların ne zaman teslim edileceğine dair sorulan soruyu da yanıtlayan Vali Erkaya Yırık, “21 bin konuttan 15 bininin inşaat süreci tamamlanmış, kuraları çekilmiş vatandaşlarımız da büyük bir oranda teslim edilmiş durumda. Teslim edilmeyen çok az sayıdaki konutlar da Çatalçeşme’deki örneği gibi teslim edilmeye devam edilecek. Çok fazla büyük eksiklikler yok. Ufak tefek rutüşlarla vatandaşlarımız yeni konutlarında güvenli bir şekilde, rahatlıkla huzur içerisinde tüm deprem başta olmak üzere diğer afetlerden uzak bir şekilde hayatlarına devam istiyor devletimiz. Bunun için de çok büyük yatırımlar ve yardımlar yaptı ve halen devam ediyor. Allah devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Filistin’de yaşanan zulmede değinen Vali Erkaya Yırık, “Bu bayramda pandemi dışında bir burukluğumuz daha var. Her ramazan ayında bir klasik haline gelen maalesef İsrail askerlerinin, ayaklarıyla, elleriyle Mescidi Aksa’yı ciğnemesi, kirletmesi, Filistinli müslümanları katletmesi, çocukları hunharca öldürmesi dolayısıyla müslümanların biraz daha buruk olduğu bir bayram yaşıyoruz. Şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.