Geçtiğimiz haftadan itibaren orta hasarlı binalarda oturan vatandaşlara Elazığ Valiliği tarafından evlerin tahliye edilmesi için tebligat gönderilmeye başlanmıştı.

Elazığ kamuoyunda orta hasarlı evlerin ne olacağına ve sürecin nasıl işleyeceğine dair merak konusu oluşurken süreçle ilgili ayrıntılı açıklama yapıldı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Kanal Fırat Televizyonu’na özel yaptığı açıklamada orta hasarlı binalarda oturan vatandaşları mağdur etmeden süreci yürüteceklerini söyledi.

VALİ YIRIK: GEREKLİ ESNEKLİĞİ GÖSTERMELERİNİ İSTEYECEĞİM

Furkan Dilaver’in sorularını cevaplandıran Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Deprem malumunuz vatandaşlarımızın mağduriyetine neden oldu. Biz orta hasarlı olan vatandaşlarımızın kendilerine tebligattan sonra 1 sene içerisinde güçlendirme yapılması gerekiyor. Bu süreçte yine muhtarlarımızın talebi oldu. Vatandaşlarımızın kış aylarının bu zorluğu içerisinde mağdur olunmaması için kendilerine diğer kurumlarında yardımcı olabilmesi için gerekli esnekliği göstermelerini isteyeceğim. İnşallah vatandaşlarımız orta hasarlı binaların güçlendirilerek ya da güçlendirme mümkün değilse yıkılmak suretiyle daha iyi konutlarda, daha güvenli ortamda hayatlarını idame ettirecekler” dedi.

VALİ YIRIK: DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ YARDIMI VE KATKIYI YAPIYOR

Vatandaşların mağdur edilmeden sürecin sürdürüleceğini belirten Vali Erkaya Yırık, “Vatandaşlarımızın mağdur olmasını biz zaten istemiyoruz. Devletimiz her türlü yardımı ve katkıyı yapıyor. Her zaman Elazizli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin yanındayız. Bunu da ben bilmelerini istiyorum. Devlet ilimize her daim sahip çıkmıştır ve yine sahip çıkmaya devam ediyor. Bunun da inşallah semeresini hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

YIRIK: HEMEN ÇIKMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Vatandaşlardan evlerini hemen tahliye etmelerini istemediklerini belirten Vali Erkaya Yırık, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Onu söyleyeyim. Zaten hemen çıkma gibi bir durum söz konusu değil. Zaten ağır hasarlılar için çıkılması gerektiğini söylemiştik. Ama bunlar orta hasarlı binalar. Süresi daha var. Onun için vatandaşlarımız çok da kuşkuya kapılmasınlar” dedi.

ORTA HASARLI BİNALAR TEKRAR İNCELENECEK Mİ?

Furkan Dilaver’in orta hasarlıların tekrar incelenmesi, tekrar masaya yatırılması gibi yeni bir süreç oluşur mu” sorusuna da cevap veren Vali Erkaya Yırık, “Arkadaşlarımızla onları değerlendireceğiz. Tekrar bakacağız. O süreçte olur mu, olmaz mı? Bir neticeye ulaştıracağız inşallah” şeklinde konuştu.