Görevine hızlı başlayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Körpe Köyünde 6 bin 666 dönümlük 2. Organize sanayi bölgesini ziyaret etti.

Vali Kaldırım, incelemesinin ardından Körpe köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

“YENİ YATIRIM ALANLARINA İHTİYAÇ VAR”

Körpe köyü ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Benden önceki Valimiz Çaykaralı, hemşerimiz, Murat Zorluoğlu abimiz çok kıymetli bir insan daha öncesinden de tanıyorum, büyüğüm kıymetli bir idareci burada geldiğim günde söyledim, vatandaşın gönlünde taht kurmuş bir isim güzel hizmetler yapmış ardında güzel insanlar bırakmış övgüyle ondan bahsediyorlar, inşallah bizde onun izinden yürürüz mahcup olmayız güzel olur. Önce 2.OSB’yi Ticaret odası başkanımıza daire amirlerimizde geldi, OSB yerini yazdık tabi 1.OSB şu anda mevcut haliyle doldu güzel bir ekonomik aktive var orada tüm parseller dolu dolayısıyla yeni yatırım alanlarına ihtiyaç var bu açıdan benden öncede çalışmaları yapılmış, yer seçimi yapılmış, alan belirlenmiş, paftası, krokisi çıkarılmış, güzel bir çalışmada yapılarak bana gösterildi.

“BAKANLIK’TAN ÖN ONAYLAR ALINDI”

Doran’la çekimler yaptılar, Bakanlık’tan ön onay aldılar, dolayısıyla bizde geldik yerinde bakanlığın bazı talepleri var mera komisyon toplanması, ot bedelinin belirlenmesi, sonra 1/5000’lik ve 1/10000’lik haritaların yapılması, Cuma günü Bakanımızla toplantımız vardı, küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması, önce Elazığ sonra ’da Kovancıları kabul ettiler. Bu konuda toplantı vardı, ben kendisiyle bu konuda görüşme fırsatı buldum bir an önce bizim buradaki işlemleri tamamlamamızı bekliyorlar inşallah bunları tamamladıktan sonra burada hızlı bir şekilde bütün prosedürü tamamlayıp mera komisyonu kararını alıp diğer teknik çalışmaları yapıp bakanlığa göndereceğiz, onay alacağız, gerçekten büyük bir arazi 6666 dönüm. Bayağı doygun bir arazi araziyi de gezdik gördük düz uygun bir arazi dolayısıyla bazı altyapı ihtiyaçları var onlarda karşılandı.

“ALTYAPI İHTİYAÇLARI KARŞILANDI”

Su gibi, elektrik gibi hızlı bir şekilde bunlarda tamamlandı mı yatırıma hazır hale gelir ciddi bir yatırım talebi var, cazibe merkezleri kapsamında 335 yatırım şu anda bekliyor başvurusu alındı dolayısıyla ’da yer olduğu zaman hemen yatırımı yapabilecek yatırımcılar var iş adamlarımız var, talepler var dolayısıyla bu alanda hızlı bir şekilde prosedürü tamamlayıp sonuç odaklı çalışmamız lazım Tarım Müdürümüz geldi, Özel İdare Genel sekreterimiz geldi, Sanayi Müdürümüz, KOSGEB Müdürümüz, Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız, tüm ilgilileri getirdik alanda hızlı bir şekilde süreci tamamlayıp yatırıma hazır hale getireceğiz yatırımcıyı da çok bekletmemek lazım zira ekonomi açısından beklenti çok Elazığ’da şimdiye kadar yapılanlar var bundan sonra daha çok yatırımlar yaptırmamız lazım bunun için altyapı gerçekten önemli dolayısıyla markalaşma

“MARKA DEĞERİNİ ARTTIRARAK ELAZIĞ’I CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Elazığ’ın marka değerini artırma, bir cazibe merkezi haline getirmek ve bu tür altyapılar gerçekten çok önemli bu altyapılar tamamlama önemli hayvancılık ihtisas bölgesi var orada da güzel çalışmaları var, Borsa başkanımızın yaptığı konuşmayı dinledim orada da borsa kurulmasıyla ilgili güzel çalışmalar var dolayısıyla onları da dinleyip üstü nede daha fazla koyarak yapmamız lazım. Katma lazım katma değeri nasıl üretiriz bunlara yönelip daha çok istihdam, daha çok ihracat, daha çok katma değerli ihracat tabi tüm bunları yaparken de tüm şehrin dinamikleriyle hem kamu hem özel sektör hem de Ticaret odası gibi borsa gibi hayırdaşlarla birlikte hareket edeceğiz. İnşallah şehrin gelişmesinde, cazibe merkezi haline gelmesin, çekim merkezi haline gelmesine inşallah katkıda bulunacağız. Körpe köyüne geldik burada da yatırımlarız var, drenaj var sulama suyu var 2.kasa kat asfaltımız var stabilize çalışma var. Sahada görüp yerinde görüp sorunlara potansiyellere ne tür değerlerimiz var ise onları görüp bakmamız lazım. Ve gördüğümüz kadarıyla Elazığ’ın çok önemli değerleri var önemli bir tarihi derinliği var. Harput’u gezdik, Hazar’a gittik müthiş bir göl, müthiş bir coğrafya.

“TURİZM YÖNÜYLE OLDUKÇA ZENGİN BİR BÖLGE”

 Alternatif Turizm yönüyle oldukça zengin bir bölge, Kayak merkezini gezdik eski bir kayak merkezi ama geliştirilmeye müsait 12 ay turizm önemli, kaliteli turist çekmek ve gelen insanların burada konaklamasını uzatmak önemli. Dolayısıyla turizmi çeşitlendirmek ve yaz kış turizmini değerlendirme açısından gitti ve gördüm, gerçekten coğrafya olarak çok güzel bir bölgede ve bölgede eşine rastlanır böyle bir yapının olduğunu düşünmüyorum. Yurtdışına ağırlık verip iyi tanıtımlar yapılması lazım Dubai, Berlin fuarı, Londra, belki Japonlar kültür inanç turizmini çok seviyor, belki Uzakdoğu bu tür inanç Turizm’ini iyi belirleyip gidip odaklı tanıtımlar yapıp bölgeye daha çok katma değer sağlayacak kongre turizmi, Sağlık turizmi bugün Medikal Park ile görüştüm ve dinledim Kuzey Irak’tan getiriyorlar İran’la görüşmeleri var, Sağlık turizmi gerçekten çok önemli oda iyi katma değer sağlıyor kongre turizmi kongre altyapımız gelişiyor, yeni tesisler oteller açılıyor dolayısıyla bütün bunları hem sektör ’den dinleyip hem yerinde görüp inşallah sağlıklı değerlendirmeler yapıp, iyi stratejiler, iyi hedefler, sağlıklı hedefler lazım. Hem kamu hem sektörle beraber yapacağız buda bir değer bu ise insani turizm değeri “Elazığ’ın insanı marka” gerçekten insanı marka. Dünyanın her yerinde, Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Elazığlı dediniz mi farklı bakıyorlar marka dolayısıyla bu değerli iyi değerlendirerek kullanmak lazım. Bir yer bir bölge çok iyi olur doğası müthiş olur veya farklı değerleri olur ama insanı kabullenmezse misafirperver değilse orada turizmi yapamazsınız veya hizmet sektörü haline dönüşmez” dedi.

ALAN: İŞ HEMEN İCRAATE DÖKÜLDÜ

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ise “2.Organize Sanayi bölgesi gerçekten de Elazığ için elzemdi Sayın Vali’mde işi hemen icraate döktü bugün itibari ile de körpe köyüne gelmemiz sahada yer almamız, sahada gezmemiz, Şu anda Ticaret ve Sanayi başkanı olarak kendimi çok iyi hissediyorum çünkü Sayın Valimiz konuların hepsine hakim, bizim Ticaret odamızın artık fahri başkanı Sayın Valim böyle kısa sürede halkla kaynaşması ve iç içe olması bizi çok mutlu ediyor. İnşallah hep beraber Elazığ’ı daha güzel yerlere getireceğiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ: SAYIN VALİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Körpe Köyü Muhtarı Nevzat Demirtaş ise “Sayın Valimize teşekkür ederiz yaptığı ziyaretten dolayı, sorunlarımızda genel sekreterimizdi, tüm sorunlarımız halledildi. 5 km Stabilizemiz yapıldı köy içinde, 2 tane havuz yapılıyor, köprülü kanal atıldı, büzlerimiz atıldı, organize sanayi geliyor köyümüz için, devletimiz ve milletimiz için inşallah hayırlı olur” dedi.

Vali Kaldırım daha sonra Şahinkaya köyünü ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet etti köylülerin sorunlarını dinledi.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!