Vali Kaldırım'dan, Önemli Değerlendirmeler

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Kanal Fırat canlı yayınında Elazığ gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kanal Fırat Televizyonundan övgüyle bahseden Vali Kaldırım, “Gerçekten sizler anlayışlı, duyarlı bir kamu yayıncılığı yapıyorsunuz. Elazığ’ın gönlünde taht kurmuşsunuz” dedi. Vali Kaldırım ayrıca yabancı yatırımcılarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Vali Kaldırım'dan, Önemli Değerlendirmeler

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına telefonla bağlanarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Kaldırım, şehre gelen yatırımcılar hakkında tek tek bilgi verdi.

 

“ŞEHRİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ, BİRLİĞİNİ, MOTİVASYONUNU BOZMAYALIM”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım şehrin motivasyonunun bozulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Ben bu şehre teşekkür ediyorum. Müthiş bir sahiplenme var. Bir birliktelik var. Yani bu vatandaşından, Sivil Toplumuna, Kamu yöneticilerine oradan Medyaya herkese yansıyan müthiş bir birliktelik var. Şunu özellikle belirtiyorum. Bazen hoş olmayan küçük tartışmalar oluyor. Ama bu kol kırılır yen içinde kalır. Lütfen şehrin bütünlüğünü, birliğini, motivasyonunu bozmayalım. Herkes buna ihtimam göstersin. Sahip çıksın. Elazığ böyle rampadan çıkmış bir füze gibi giderken kimse, kimsenin de hakkı değil Elazığ'ın marka değerini, algısını farklı yöne çekecek hareketlere ihtimam göstersinler. Herkes de ihtimam gösterir bunun farkındayım. Lütfen Elazığ bir marka, Harput bir marka. Aziz bir şehir ve Türkiye'de çok güzel bir algısı var. Birliği, beraberliği, vatanseverliği, mayası yani o kale gibi duruşu dolayısıyla lütfen buna ihtimam gösterelim. Bu marka değerini hep birlikte parlatalım” dedi.

 

“ELAZIĞ’IN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞSUNUZ. KANAL FIRAT’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Canlı yayında Kanal Fırat Televizyonu’ndan övgüyle bahseden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Gerçekten sizler anlayışlı, duyarlı bir kamu yayıncılığı yapıyorsunuz. Elazığ’ın gönlünde taht kurmuşsunuz. Ben teşekkür ediyorum. Elazığ'a şimdiye kadar vermiş olduğunuz katkılardan dolayı ben teşekkür ediyorum. Fedakarlık yaparak bunları yapıyorsunuz biliyorum. Ankara günlerinde bunun çok güzel örneğini ortaya koydunuz. Diğer bütün medyamızda aynı hassasiyeti gösteriyor. Ben sizlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 “ŞUANA KADAR EN ÇOK ZİYARET EDİLEN TANITIM GÜNLERİ OLDU”

Yapılan tanıtımlar sayesinde Kanada’dan bile dönüş aldıklarını ifade eden Vali Kaldırım, “Ankara tanıtım günlerinde bütün kaymakamlıklar, bütün belediyeler esnafımız, yöresel değerlerimiz, ürünlerimiz ile belediyemiz, Ticaret Odamız, Borsamız, ETSO’muz, sayın milletvekillerimiz, sayın çalışma bakanımız artık Elazığ'ın kızı var. Kendisi çok sahiplendi. Gerçekten bu ortak bir çalışma, sizde orada sürekli yayın yaptınız. Dünyaya yansıttınız bunu. Sizlerin, herkesin katkısıyla bu muhteşem bir tanıtım etkinliği oldu. Ben Valiler toplantısına katıldım taraflı, tarafsız herkes bunu söyledi. En başarılı tanıtımı yaptınız tebrik ediyoruz ve şu ana kadar en çok ziyaret edilen ilk tanıtım oldu. Bu açıdan da gerçekten mutluyuz, görselliği müthiş oldu. Alanın yetersiz ve altyapısının kötü olmasına rağmen yapılabilecek en güzel çalışmayı yaptık” dedi.

“COME TO ELAZIĞ BİR MARKA OLDU”

Bütün Bakanlardan Come To Elazığ’ı duymaya başladıklarını söyleyen ve Come To Elazığ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Kaldırım, “Artık buda bir marka oldu. Şehrimizin tanıtım noktası oldu bunu söyleyelim. Dolayısıyla bu çok önemli ama biz hep söylüyoruz. Tek bir şeyle yetinmeyelim. Teknolojiyi kullanalım. Sosyal medyayı iyi kullanalım, interneti iyi kullanalım. Bütün Dünyaya ulaşabiliyorsunuz. Milyonlarca, milyarlarca insana ulaşabiliyorsunuz. Çok da masraf yapmadan. Ama birebir iletişimde çok önemli, bire bir gidip insanlara dokunmakta önemli. Onun için biz şu anda yerimizi aldık. Mayıs ayı için Dubai’de yerimizi aldık. Tokyo’ya gideceğiz. Türkiye'nin en zengin 2. mutfağına sahibiz. Çok bilinmiyor. Herkes hayret etti ama gerçekten öyle. Biz inşallah gidip Tokyo'da hem kültür hem de inanç değerlerimizi tanıtmak için orada da bir etkinlik planlıyoruz. Muhteşem bir Harput senfonimiz var. Gerçekten muhteşem ve özellikle Batılı gelişmiş ülkelere hitap edebilecek çok iyi bir enstrüman. Onu da inşallah iyi kullanıp hem Paris’e hem önemli Dünya'nın kültür başkentlerine gidip bu senfoni üzerinden hem Harput’umuzu hem Elazığ’ımızı değerlerimizi inanın tanıtmış olacağız” ifadelerini kullanarak bütün Elazığlı vatandaşlara teşekkürlerini bildirdi.

“DUBAİLİ YATIRIMCILAR DIŞARINDAN TURİST GETİRECEKLER”

Vali Kaldırım şehre ulusal yatırımcı ilgisinin çok arttığını, gelen yatırımcıların şehrin doku, yapısına ve gelişmişliğine hayran kaldıklarını söyleyerek, “Dubaili yatırımcılar şehrimizden gittiler ve 3 ay çalıştılar. 3 ay sessiz sedasız ama arka planda sürekli çok dinamik bir süreç oldu. Hatta gidip Ankara'ya belirli görüşmeler yaptılar, danışmalar yaptılar. Danışacakları insanlara danıştılar. Onlarında fikirlerini aldılar. Onaylarını aldılar ve en son bize dönüp şunu dediler "Biz yatırım kararı aldık bunu da resmiyete döküyoruz, başvurumuzu yapıyoruz.” Kendileri bize dönüş yaptılar, arazilerden beğendikleri araziyi dile getirdiler. Bizim yatırım ölçeğimize uyan 3000 dönümlük yer istediler. Bunun için biz de ön izin verdik. Tahsisi yapıldı. Üzerinde uygulama projelerini yapıp önünüze koymak istiyoruz. Siz onayladığınız taktirde uygulamaya geçeceğiz, dediler.  Hızlı bir şekilde ve projelerini hazırladılar. Bu bir karma proje. İçerisinde eğitim, sağlık ve yaşam alanını barındırıyor. Dolayısıyla gerçekten şehre değer katacak bir proje. Bunun en önemli yanı şu. Türkiye’den öğrenci yada ziyaretçi çekmek değil. Bunların hedefi ağrılık olarak körfez ülkeleri olmak üzere yurt dışından insan çekmek. Elazığ’da yaşayanlara talip olmuyorlar. Dışarıdan yatırımcı getirecekler. Böyle bir yatırımcının tek başına Elazığ’a gelmesi çok ciddi yatırımların önünün açılması demek” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA YATIRIMCILAR DA VAR”

Vali Kaldırım Dubaili yatırımcılar dışında yurt dışından farklı yatırımcılarında Elazığ’da yatırım düşündüklerini söyleyerek, “Sudi yatırımcı geldi. Hayvancılık yatırımı planlıyor. Karar aşamasında. İnşallah o da olumlu olur. Alman yatırımcı geldi. Çok büyük bir yatırım planlıyor onun konusunu söylemeyeceğim. Şimdilik sürpriz olsun. Proje olgunlaştığında kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 10:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
A. AKSOY
A. AKSOY - 6 yıl Önce

Allah sizden razı olsun sayın valim. İşte Elazığ'ın özlediği beklediği adam sürekli çalışan proje üreten bir kişilik. Bu yatırımlar gerçekleşirse Elazığ uçuşa geçmiş demektir.

MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

HELAL OLSUN SAYIN VALİME ŞU KARİZMAYA BAKARMISINIZ.SAYGILARIMLA

SIRADAKİ HABER

banner137