Dubaili yatırımcıların Elazığ’a yapacakları yatırımları uzun bir süredir konuşuluyordu. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın çalışmaları sonucunda şehre gelen Dubaili yatırımcılar Elazığ’da yatırım yapma kararı aldıklarını belirtmiş ve Fırat Üniversitesi’nin arsasına talipli olduklarını açıklamışlardı.

Ancak Fırat Üniversitesi Senatosu üniversitenin gelecek planlarının olduğunu bu nedenle arsayı veremeyeceklerini bildirmişti. Şehirdeki tartışmalar devam edince de Dubaili yatırımcılar markalarının zarar görmemesi için Elazığ’daki yatırımlarını beklemeye aldıklarını açıkladılar.

Gelinen süreçle ilgili son açıklama ise Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan geldi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, taraflarla birlikte bir toplantı yapılabileceğini belirterek, Dubaili yatırımcıların Elazığ’da talep ettikleri arsayla ilgili şehirde tartışmaların yaşandığını ve konuyla ilgili il yöneticilerin bir araya gelerek istişare yapıp çözüm bulabileceğini söyledi.

"KONUŞARAK ÇÖZEBİLİRİZ"

Fırat Üniversitesi Senatosunun kararına saygı duyduğunu vurgulayan Vali Çetin Oktay Kaldırım, kendi düşüncesine göre bir yanlış almanın olduğunu söyledi. Kaldırım, “Konunun tüm tarafları tekrak bir araya gelerek istişare ederek durumu yeniden değerlendiririz. Nitekim konuyla ilgili olarak Ankara’da yapılan toplantıda bu yönde bir adım atılmıştı. Ülkemizin ve ilimizin kalkınması ve özellikle yatırım alarak ekonomik gelişmesini hızlandırması noktasında hepimiz aynı düşüncedeyiz. Farklı düşüncelerin olması ve tartışmaların yaşanması son derece normal. Bu tartışmalar da yapılacak yeni istişarelerle giderilebilir. Kısacası meseleyi konuşarak, kolaylık içerisinde çözebiliriz” dedi.

YASAL SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Yabancı yatırımcıların Türkiye’de yapacakları yatırımların yasal sürecine de değinen Vali Kaldırım, “yurt dışından gelen yatırımcılar bir ajans üzerinden yatırım başvurusunu yapıyorlar. Bu başvuru daha sonra Valilik Yatırım Ofisi'ne geliyor. Bizler de değerlendiriyoruz. Tabii ki bu başvurunun yatırıma dönüşmesinin yasal yönleri var. Yatırımın nasıl yapacağı, arsa tahsisi yapılarak mı yoksa arsa satın alınarak mı, bunların bakanlıklarca uygun görülmesi aşaması var, yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. Bütün bunların tamamlanmasının ardından yatırım için çalışmalara başlanacak” dedi.