29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Elazığ’da resepsiyon düzenlendi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berika Kaldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona; katılım oldukça yoğun oldu.

Törene; Elazığ Valisi Kaldırım’ın yanı sıra CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ Belediye Başkan Vekili Sami Güzel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri, Askeri erkan, STK Temsilcileri, Muhtarlar, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Programda kahramanlık türküleri seslendirildi.

KALDIRIM: ELAZIĞ’IN BÜTÜN KESİMLERİ BURADA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bütün Türkiye’de olduğu gibi Cumhuriyetin 96. Yılını, kuruluş yıl dönümünü Elazığ’da son derece coşkuyla kutluyor. Dün programları başlattık Bugünde sabah törenlerde, açılışlarda, resmi programda, akşamda çok katılımlı bir fener alayı yaptık. Uzun zamandan beri Elazığ’da yapılmayan bir etkinlikti. O da yoğun katılımla benim beklemediğim bir katılımla gerçekleşti havanın soğuk olmasına rağmen. Bugünde burada artık bu programın kabul törenindeyiz. İsmi değişti. Bu törende Elazığ’ın bütün kesimleri burada. Sivil toplumu, özel sektörü, şehit aileleri, gazilerimiz, esnafımız, vatandaşlarımız, kamu personeli, protokol. Hepimiz bir aradayız, beraberiz. İnşallah bayramı layıkıyla burada kutluyoruz. Bu günler önemli. Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, Cumhuriyetin kurucuları hangi ruhla kurmuş ise, nasıl bize emanet etmişse onun kıymetini bilmek, ona göre çalışmak, ona göre azimli olmak ve gösterdikleri, koydukları hedeflere ulaşmak için yoğun bir gayret, çaba içerisinde devlet, millet iş birliği içerisinde olmak lazım. 2023’te inşallah Cumhuriyetin 100. Yılı kutlanacak” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: BİZE DAHA ÜST HEDEFLERİ GÖSTERİYOR

Vali Kaldırım, “Tabi çok büyük hedefler var. Bu hedeflere de inşallah ulaşırız. Atatürk’ün koymuş olduğu hedeflere, muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma yani bize daha üst hedefleri gösteriyor. Batıyı da geçmeyi de gösteriyor. İnşallah o hedefleri de görmüş oluruz hem de onun Cumhuriyet insanı nasıl olur; çizmiş olduğu hedef, üstün ahlaklı, zihnen, bedenen, ilmen, fennen her açıdan, her alanında güçlü, zinde bir toplum oluruz ve inşallah yine dünyaya hem kahramanlık gösteren hem aynı zamanda insanlık götüren, başarılı bir ülke başarılı bir millet oluruz. Cumhuriyeti de ancak bu şekilde taçlandırmış oluruz. Bütün hemşehrilerimin, aziz milletimizin bayramını tekrar tebrik ediyorum. Nice böyle güzel bayramlara, nice böyle güzel yıllara diyorum. Allah devletimizi de milletimizi de ebediyen payidar etsin. Bu toprakları da devamlı kalsın inşallah” şeklinde konuştu.

EROL: İLİMİZİN VALİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’da yıllar sonra Cumhuriyet Bayramımızı çok farklı kutluyoruz. Uzun yıllardan sonra fener alayı yaptık. İnsanlarımız, hemşehrilerimiz fener alayına inanılmaz bir ilgi gösterdiler, katılım sağladılar. Ben gerçekten son derece mutluyum. Çünkü ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçtiği her yerde gerçekten insanlar bütün duygularını dışa vuruyorlar ve Mustafa Kemal ulu önderimizi saygıyla, hürmetle, şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca ilimizin Valisine de teşekkür ederim. Uzun yıllardan sonra gerçekten Elazığ’da unutulan bir geleneği; Cumhuriyet Bayramı’nı bir yürüyüşle kutlama gerçekten devlet adamına yakışan bir tavırla alınan bir karardı. Kutluyorum. Cumhuriyet’i unutmamak lazım. Bu Cumhuriyet’in bize verdiği kazanımları unutmamak lazım. Bu ülkenin sayın Cumhurbaşkanı da, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanları, akademik, bürokratik kariyere sahip olan, unvana sahip olan herkes bilmeli ki taşıdığımız unvanları bize bağışlayan ve taşıdığımız unvanları bize sahiplenme imkanı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları. Hepsini şükranla anıyorum” diye kaydetti.

KÖSE: SEVİNÇLE VE COŞKUYLA BUNDAN SONRA DA KUTLAYACAĞIZ İNŞALLAH

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96ç yıl dönümünü huzurlu bir şekilde coşkuyla, sevinçle kutluyoruz. Bu coşkuyu görünce Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağına dair inancımızı da pekiştirmiş oluyoruz. Bu değeri bize emanet edenlere buradan saygı ve minnet borcumuzu ifade ediyoruz. İnşallah nice yılları hep birlikte milletçe dayanışma içerisinde, huzur içerisinde sevinçle ve coşkuyla bundan sonra da kutlayacağız inşallah. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİRDAĞ: CUMHURİYETİMİZİ DAHA ÇOK TAÇLANDIRMAMIZ LAZIM

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Elazığ halkımız başta olmak üzere hem ülkemizde hem ülkemiz dışındaki bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Nice ebedi 96 yıllara Bu bayramın daha coşkulu bir şekilde kutlanmasına vesile olmasını diliyorum. Gerçekten Cumhuriyet kolay kurulmadı. Osmanlı Devleti’nin yıkılmasına müteakiben emperyalist devletler ülkemizin dört bir yanını işgal etmişlerdi. Ve o işgal ile o zamanın sivil ve askeri bütün Türk halkı çocuğuyla yediden yetmişine tek vücut olarak Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla neticelendirdi. O gün Gazi Mustafa Paşa Atatürk olmak üzere ve bütün silah arkadaşları bu cumhuriyeti bize armağan ettiler. 29 Ekim 1923 yılında. O günden bugüne bu Cumhuriyetimiz birçok badireyi atlatarak bu günlere geldi. Arada demokrasimiz akamete uğrasa da her defasında daha çok gelişerek bu günlere kavuşmuş bulunuyoruz. Ve gerçekten Cumhuriyet kazanılanlarını bizim mutlaka korumamız lazım. Dünyanın geliştiği istikamette, dünyadaki değişimlere bağlı olarak bizimde gerekli revizyonları yaparak Cumhuriyetimizi daha çok taçlandırmamız lazım” diye konuştu.

ARSLAN: TÜRK HALKI HER ALANDA GEREKTİĞİ CEVABI VERİYOR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Salonun doluluğu her şeyi anlatıyor. Bu kaynaşma ortamı son derce mutlu edici. Şehrin tüm dinamiklerin burada olması, samimi bir şekliyle burada cumhuriyetini sahiplenmesi, şehrini sahiplenmesi son derece önemli. Ben hep şunu diyorum; Elazığ yöneticileri anlamında  çok şanslı’ diye. Yöneticiler de kendilerini şanslı ad ediyorlar böyle bir şehirde görev yaptıkları için. Bu birbirini tamamlamış, bütünleşmiş durumda. Bununda yansımalarını şehrin tüm organizasyonlarında görüyoruz. Cumhuriyet çok farklı bir kazanım. Çok büyük badireler atlatılarak elde edilmiş çok ciddi bir kazanım. Türk gençliği olarak, Türk iş dünyası olarak bizlere düşen onu layıkıyla temsil etmek, onu sahiplenmek. Elimizden geldiği kadar bu gayretin içerisindeyiz. Çok zor dönemlerden geçiyoruz. Ülkemize çok ciddi saldırılar var. Asimetrik saldırılar var. Siyasi, askeri, ekonomik anlamda ciddi saldırılar var ama buna rağmen işte bu kenetlenme ruhuyla, mücadele ruhuyla Türk halkı her alanda gerektiği cevabı veriyor. Maada da, sahada da kazanan oluyor” ifadelerine yer verdi.

Program pasta kesimiyle sona erdi.

HABER: SITKI TAŞEL