Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2019 Paydaş Analiz Toplantısında Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Elazığ’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KALDIRIM: ÖNEMLİ KÜLTÜR BAŞKENTLERİ İLE YARIŞMIŞ BİR ŞEHİRDİR

Elazığ’ın kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Kaldırım, “Kadim olmanın anlamı çok büyük Türkiye’de 5 tane kadim şehir sayın dersem sayamazsınız sayılacak olursa da bunlardan birisi Elazığ’dır, şehir kültürü olan tarihide iyi olan ve bir dönem, sadece Türkiye’ye değil dünyaya insan kaynağı yetiştiren Uluslararası bir kültür sanat, edebiyat musiki, anlamda çok önemli bir medeniyet merkezi olmuş bunu tatmış, dünyaya insan yetiştirmiş medeniyet üretmiş, inşa etmiş kültür sanat yetiştirmiş üretmiş icra etmiş ve bunu dünyanın hizmetine sunmuş o dönemlerdeki önemli kültür başkentleri ile yarışmış bir şehirdir” dedi.

KALDIRIM: ELAZIĞ’DA YETİŞEN DEĞERLERİ ÇOK İYİ SAHİPLENMEMİZ LAZIM

Elazığ’ı sahiplenmenin gerekliliğinin altını çizen Kaldırım “Ben buraya gelmeden önce Harput’u çok tanıyan bilen biri değildim ama gelince Elazığ’ın ürettiği 3780 Türkünün içine düşünce Elazığ’ın ne olduğunu anladım. Bizim Elazığ’da yetişen değerleri Elazığ’ın sahip olduğu varlıkları çok iyi sahiplenmemiz lazım çok iyi kavramamız lazım özümsememiz lazım ve onları o şekilde geliştirip yeni ve katma değer ürünler haline getirip dünya pazarının da arzuladığı hala getirmemiz lazım” ifadelerini kaydetti.

KALDIRIM: SUNULAN PROJELERE SAHİP ÇIKARAK BİRLİKTE HAREKET EDELİM

Konuşmasında, “Kırgınlıkları, küskünleri bir tarafa bırakalım” diyen Kaldırım, “Burada birçok yelpazede projeler sunuldu kültürden, sanattan, şehrin alt yapısından, yatırım ortamının geliştirilmesinden, fuar merkezinden, sanayisinden, turizminden, tarımından, su ürünlerinden, sağlıktan, ve eğitimden olmak üzere çok geniş yelpazede projeler sunuldu hepsi de vizyon projeler, bunlara sahip çıkarak birlikte hareket edelim, kırgınlıkları kenara bırakalım bu şehir hepimizin şehri bu şehir büyüdükçe emin olun hepimiz büyüyeceğiz küçülürse hepimizde küçüleceğiz ufkumuzu geniş tutalım dedikodu ve bunun gibi olumsuzlukları kenara bırakalım” ifadelerine yer verdi.   

KALDIRIM: İNSAN KAYNAKLARININ İYİ OLMASI VE ŞEHRİN YATIRIMCIYA AÇ OLMASI ÖNEMLİDİR

Elazığ’ın doğru yolda olduğunu vurgulayan Vali Kaldırım, “Yatırımcının en sevmediği şey dedikodudur akıllı bir yatırımcı şehre gelerek caddeye adamını bırakır ve kıraathaneleri gezdirerek bu şehirde ne konuşulur baktırır ve gündem yatırımcıya aç şehir misafir perverse o şehre yatırım yapar yoksa altın tepisinde şehri sunsanız 6. Bölge değil 11-12. bölge yapsanız ne yaparsanız yapsanız o şehre yatırımcı gitmez yatırım ortamının önemli bileşenleri vardır o bileşenlere şehrin yatırımcıyı kabul etmesidir bu anlamda insan kaynaklarının iyi olması ve şehrin yatırımcıya aç olması önemlidir lojistik ve finansla konular daha sonra gelir. Bu şehir doğru yola ve hedeflere yönelmiş doğru adımlarla ilerleyen bir şehir,  bunu tökezleteceklere hep birlikte müsaade etmeyelim ve sahip çıkalım ve TSO Başkanımız Belediye Başkanımız pırıl pırıl genç ve dinamik Sivil Toplum Örgütlerimiz,  Üniversitemiz, Araştırma Kuruluşlarımız ve diğer kurumlarımız çok başarılı ve biz bir ve beraber olursak başarılı oluruz” açıklamalarıyla devam etti.

KALDIRIM: ÇEVREMİZLE YARIŞMAYI BIRAKALIM DÜNYAYLA YARIŞALIM

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kanyon tartışmalarına da değinerek “Rakip olacağız tabi herkes yatırımcı çekmek için çırpınıyor uğraşıyor ama bu rekabet içinde de iş birliğini ihmal etmeyeceğiz yukarı taşıyan rekabet olmalı paçasından aşağı çeken değil. Dolayısıyla biz vizyonumuzu yukarı çekelim Elazığ’a da bu yakışır çevremizle yarışmayı bırakalım dünyayla yarışalım” diyerek konuşmasını noktaladı.