Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım göreve geldiği günden itibaren Elazığ’ın tanıtımı için ve Elazığspor için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Vali Kaldırım Elazığspor için 150 Bin TL’lik malzeme yardımı ve Andreas Tatos için 10 Bin TL’lik yardım talimatını verdi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım Elazığspor’la ilgili Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına telefon bağlantısı gerçekleştirerek; Elazığspor’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KALDIRIM: BU YARDIM YAKIN ZAMANDA YAPILDI AMA KAMUOYUYLA PAYLAŞMAMIŞTIK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu sezon başında özellikle alt yapı ile ilgili malzeme yardım talimatız olmuştu. Onun ile Özel İdare marifetiyle 350 bin TL’lik yardım yapmıştık. Akabinde tesislerde eksiklikler olduğu söylenmişti onunla ilgili 150 bin TL’lik tefrişat ödemesi yapıldı. Teknik heyet ve futbolcular bizi ziyarete gelmişti. Akabinde ise 3 ton da kömür yardımı yapılmıştı. Yarın da inşallah gıda yardımı ulaştıracağız. Tatos’un ayrılma durumunu bana ifade etiler. Bende onun için şahsi hesabımdan 10 Bin TL göndereceğim. 150 Bin TL’lik malzemeler alındı, sadece ödemeyi yapacağız. Bunu biz üstlendik. Bu yardım yakın zamanda yapıldı ama kamuoyuyla paylaşmamıştık. Bunu paylaşmış olduk. Kulübün ihtiyaçları oluyor. Bununla ilgili ihtiyaçları karşıladık. Bunun Tatos’la alakası yok. Tatos ayrı bir süreç onunla ilgili hem bizim kampanyamız devam ediyor. Kulüpte şu anda seçim sürecinde adaylar var, adaylar çıkmaya başladı. Ben şahsi hesabımdan 10 bin TL aktaracağımı ifade ettim. Yarın aktarılacak” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: ELAZIĞSPOR ÖNEMLİ BİR MARKA DEĞERİ

Vali Kaldırım, “Bu 150 bin liralık,  daha önce yaptığımız 350 bin liralık, ayrıca kömür yardımı ve yarın yapılacak gıda yardımı ayrı yardımlar. Biz bu 150 Bin’lik kısmı kamuoyuna deklare etmemiştik, onu arkadaşlar haber aldılar. Onun haberini geçtiler, onun haberini yapmış oldular. Bana kulüpte Tatos’la ilgili sıkıntı olduğunu söylediler onunla ilgili ödeme yapılacak. Yardım kampanyası ayrı, hesap açık, devam ediyor. Belirli seviyeye geldiğinde onu kulübe aktaracağız. Elazığspor’u Elazığ’ın önemli bir marka değeri olarak görüyoruz. Elazığspor önemli bir marka değeri” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: TATOS KONUSU ACİL BİR KONU

Çetin Oktay Kaldırım, “Tatos konusu acil bir konu burada herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bizim kampanyamız açık isteyen oraya isteyen kulübe destek olur. Tatos önemli bir futbolcu. Onun ayrılmaması iyi olur diye düşünüyorum. Çok yüksek bir rakam değil ben çözüleceğini düşünüyorum. Kulüp yöneticileri doğru iletişim içinde olurlarsa düzelir. Şimdiye kadar bir hesap çıkardım. İlk günden beri de üzerinde duruyorum. Önemli bir konu olduğunu ifade ediyorum. Benim girişimlerimle olan miktarın 5 milyonu aştığını görüyorum. Ben futbolu seven birisiyim. Elazığspor ‘un bir marka değer olduğuna inanıyorum” dedi.

KALDIRIM: ELAZIĞSPOR CAZİBE MERKEZİ OLACAK BİR NOKTADA

Çetin Oktay Kaldırım, “Biz Elazığ’ı futbol şehri olarak değerlendirmiyoruz. Bulunduğu bölgede huzur iklimi, huzurlu bir şehir. Burası sadece Elazığ olarak değerlendirilmemesi gereken doğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde alt yapı görevini yapabilecek bu bölgenin sporun bütün dallarında olduğu gibi cazibe merkezi olacak bir noktada. Elazığspor’a kendini aşan sorumluluklar verilebilir. Bu da finansal olarak çözüm bulur. Alt yapısının güçlendirilmesi açısından doğru bir projeyle, iş adamlarımıza, spor bakanlığımıza iletebilirsek Elazığ hem bu açıdan hem spor olarak önemli bir yer olarak teşkil olur” diye kaydetti.          

  

KALDIRIM: TANITIM YÜZÜMÜZ OLACAKTIR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bizim bölgede sadece spor değil, sosyal anlamda da katkılar sunacağına inanıyorum. Tanıtım yüzümüz olacaktır. İlimiz dışındaki gençlerin buraya gelip değişik aktivitelerle, yaz kamplarıyla, Elazığspor ’un alt yapısıyla gelişeceğiniz düşünüyorum. Sadece bizim desteklerimiz değil, belediyemizin, iş adamlarımızın destekleri oldu. Şehrin tüm aktörlerinin, Elazığspor’u seven herkesin buna destek olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.