Vali Kaldırım, Karakoçan İlçesi’nde İncelemelerde Bulundu

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Karakoçan ilçesini ziyaret etti. Esnafla, vatandaşla, yaşlı ve hastalarla bir araya gelen vali kaldırım, ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi.

Vali Kaldırım, Karakoçan İlçesi’nde İncelemelerde Bulundu

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın bu defaki durağı Karakoçan İlçesi oldu.

İncelemelerine Karakoçan Belediyesi'ni ziyaret ederek başlayan Vali Kaldırım, ilçede devam eden yatırımlar hakkında Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nebi Çanga'dan bilgi aldı.

Vali Kaldırım daha sonra dev termal tesisin arazisinde incelemede bulundu.

KALDIRIM: EN KISA ZAMANDA BURADA YATIRIMINA BAŞLANACAK

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “ Önemli bir yatırım. Yani özellikle Karakoçan’a termal turizmden cazibe merkezi yapacak yatırımlardan birisi. 5 yıldızlı bir otel, sosyal donatılarıyla, spor alanlarıyla ve sağlayacağı istihdamla 350 kişiye inşallah istihdam sağlayacak çok büyük bir yatırım. Bunun yanında inşallah yeni bir sondaj çalışmamız olacak, etüt çalışmaları başladı ve seracılıkta inşallah 2 bin istihdam sağlayacak. Bu da Elazığ açısından gerçekten nemli, Karakoçan açısından daha önemli. Özellikle gençlerin istihdamı hem bu tesisle hem de seracılık ihtisas OSB’de yapılacak bu istihdamlar hem gençlerin istihdamı sağlanması, dışarıdan da inşallah göç alır duruma gelmiş olacak. Bu açıdan da önemli. Tabi bugün burada alt yapı çalışmaları başladı. Gerek Özel İdaremiz gerek Kayyum Belediyemiz, gerekse adayımız da ifade ettiler alt yapı çalışmaları, etüt çalışmaları, imara dönük çalışmalar başladı. İnşallah en kısa zamanda burada yatırımına başlanacak” ifadelerini kullandı.

Temaslarına ilçe merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek devam eden Vali Kaldırım, Kaymakamlığa bağlı 'Aile Destek Merkezi'ni de ziyaret etti.

Vali Kaldırım, ardından Karakoçan'a bağlı Sarıcan beldesini ziyaret ederek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tarafından Sarıcan Ortaokuluna ek olarak yapılan binanın milli eğitime tahsis ediliş törenine katıldı.

DUMANDAĞ: BURADA BU EKSİKLİĞİ GÖRDÜK

Törende konuşan Dumandağ, “Biz de Sarıcan’la iç içeyiz, komşu köyüz, arazilerimiz iç içe, aynı zamanda akrabayız. Biz de burada bu eksikliği gördük, bunu geri çevirmedik. Tabi başta Sayın Valimize, Belediye Başkan’ına, Kaymakam Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. İnşallah ilçemize, beldemize hayırlara vesile olacak, burada okuyan çocuklar inşallah başarılar elde edecekler” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: BİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Vali Kaldırım da konuşmasında, “Hayırsever bir insan. Ne götürüyorsak, ne talep ediyorsak bizi geri çevirmiyor. Onun dışında kendi yaptığı gerçekten güzel, iş hayatında başarılı olduğu kadar gönül kapısı da açık, hayırsever birisi. Elazığ’a çok katkısı var, Karakoçan’a var, buraya var. Allah razı olsun. Yani bu tür eserleri vücuda getiriyor. Kur’an Kursu yapıyor, Camii yapıyor, okul yapıyor. Hem çocuklarımızın, yeni nesillerin kaliteli, değer yüklü yetişmesinde çok büyük emekleri var. Faruk Başkan zaten burada bir efsane olmuş. Çok büyük bir hizmetler yapmış, güzel hizmetler yapmış. Hem kendi bütçesini iyi değerlendirmiş aynı zamanda merkezi bütçeyi bizden aldığı destekleri çok iyi değerlendirip güzel hizmetler yapmış. 5 yılı yüz akıyla tamamlamış. Başarılı bir şekilde inşallah bayrağı da devredecek. Onun için kendisine de ben Sarıcan adına Elazığ Valisi olarak Sarıcan Beldesi halkına teşekkür ediyorum. Son güne kadar da çalışıyor, görevi bırakmıyor. Tabi Sarıcan’a bu üçüncü gelişim. Ben hiçbir beldeye bu kadar sıklıkla gitmedim. Çok önem verdiğimiz bir yer, sevdiğimiz bir yer, değer verdiğimiz, kıymet verdiğimiz bir er. Ben kendimi bir Sarıcanlı olarak görüyorum bir nevi. O açıdan da Sarıcan gerçekten bize emanet. Biz her türlü desteği veriyoruz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 20:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137