24 Ocak’ta Elazığ’da merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaraları hızla sarılmaya devam ediyor.

Depremin olduğu andan itibaren devletin tüm imkânları seferber edilerek vatandaşların yaşadığı mahrumiyetleri gidermeye yönelik çalışmalardan en önemlilerinden olan geçici konteyner konaklama alanları rekor sürede tamamlanarak vatandaşların yerleşimine sunuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremden kısa bir süre sonra Elazığ’a gelerek evleri yıkılan veya ağır hasarlı vatandaşlar için Aşağı Demirtaş bin 16 adet tek katlı, Doğukent 900 adet tek katlı, Kırklar Mahallesi’nde 456 adet iki katlı, Hankendi’de bin 280 adet iki katlı, Sivrice Gölbaşı’da 246 adet tek katlı yaşam konteynerleri projelendirdi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım konteyner alanlarındaki çalışmaları günlük, yerinde inceleyerek herhangi bir gecikme ve aksaklığa mahal vermeden vatandaşların yerleşimine sunulmasını sağladı.

KALDIRIM: KONTEYNER EVLERİMİZE NAKLEDİYORUZ

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyacını karşılarken tüm detayları düşündüklerini ifade eden Vali Kaldırım; “Elazığ’da rekor bir sürede yaptığımız ve 10 gün önce vatandaşlarımızı yerleştirmeye başladığımız 4 konteyner alanı da depremzede vatandaşlarımızın yerleşmesi için hazır ve depremzede vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde buralara yerleştirmeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar yerleştirdiğimiz aile sayısı 500’ü geçti ama toplam kapasitemiz üç bini geçiyor. Şimdiye kadar çadır alanları, pansiyonlar, eski Devlet Hastanesi, Diyanet Eğitim Merkezi gibi mekânlarda ağırladığımız vatandaşlarımızı artık daha konforlu ve müstakil olan, içinde mutfak, banyo ve WC’si olan, içine yatak, battaniye, ısıtıcı, ocak gibi temel yaşam malzemelerini koyduğumuz konteyner evlerimize naklediyoruz” dedi.

KALDIRIM: 3 AYLIK SERVİS ÜCRETİ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Vali Kaldırım, “Konteyner alanlarında her türlü imkân düşünüldü. Anasınıfı, sağlık merkezi, psiko sosyal destek merkezi, çocuk oyun alanları, basketbol ve spor oyun alanları, kitap kafe, etüt ve ders çalışma mekânları, mobil kütüphane, güvenlik noktası, mini market gibi bütün sosyal donatı ve etkinlik alanları planlandı. Bu mekânlarda özellikle okula giden öğrencilerimizin mağdur olmaması için bütün planlamamızı yaptık ve şu an orada kalan öğrencilerimizi okullarına taşıyoruz. Bunun için Belediyemiz 12, Özel İdaremiz 3 ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz 3 araç tahsis etti. Yine Şoförler Odamızla bir görüşme yaptık ve onlarda ayrıca özel servislerle taşıma yapacaklar, aileler yine de bu seçeneklerden memnun kalmazsa öğrencisini kendi imkânlarıyla taşımak isteyenlere 3 aylık servis ücreti desteği vereceğiz” dedi.