Göreve geldiği günden bu yana Elazığ için çeşitli projeler ortaya koyan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım şehrin çözülemeyen sorunlarını da çözmeye devam ediyor.

1899 yılında yapılan maden saat kulesi en son 1953 yılında onarılmıştı. 118 yıllık saat kulesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da koruma altına alınmıştı. Yıllardır restore edilmeyen saat kulesi adeta kaderine terk edilmişti.

Konuyla ilgili Madenli vatandaşlar ve ilgili STK’lar zaman zaman açıklamalar yapmış ve 118 yıllık Maden Saat Kulesi’nin bir an önce restore edilmesi gerektiğini söylemişlerdi.

Konu ile ilgili Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım harekete geçerek Maden Saat Kulesi restorasyon çalışmalarını başlattı.

Vali Kaldırım Müjdeyi sosyal medya hesabından verdi.

Restorasyon çalışmalarının ödenek aktarımını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun karşılayacağını söylere Bakan Sarıeroğluna teşekkür etti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın müjdesi saat kulesi ile de bitmedi.

Vali Kaldırım Maden Saat Kulesi restorasyonu bittikten sonra Maden Hükümet Konağı’nın restorasyonuna başlayacaklarını bildirdi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım müjdeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu; “Güzel bir haber daha verelim. Maden Saat Kulesi restorasyonuna başladık. Ödenek aktarımını sağlayan ÇSGB Bakanımız sayın @jsarieroglu’na şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdi sırada tarihi Maden Hükümet Konağı var.”