Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programına katılan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ depreminin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Vali Kaldırım, Furkan Dilaver’in ‘orta hasarlı binalar ne olacak, yeniden bir çalışma yapılacak mı’ sorusuna da cevap vererek ilk kez orta hasarlı binalarla ilgili Kanal Fırat ekranlarında açıklama yaptı.

“KENDİLERİYLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ”

Elazığ’da bin 557 tane orta hasarlı bina olduğunu ve bunun 14 bin 78 bağımsız bölüme tekabül ettiğini belirten Vali Kaldırım, “Bununla ilgili AFD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla yerel düzeyde Fırat Üniversitesi’mizle, Belediyemizle çalışmamızı yaptık. İnşallah bakanlarımız geldiğinde kendileriyle tekrar görüşeceğiz. Üniversitemizle birlikte bir çalışma yapabileceğimizi masaya yatırabileceğimizi, vatandaşında işini kolaylaştıran yeniden onları değerlendirebiliriz” dedi.

“TEKNİK ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ OLABİLİR”

Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Kaldırım, “Ama bazı binaların da incelemelerden sonra güçlendirilmesinin yıkılıp yeniden yapılmasından daha maliyetli olabileceği için böyle bir teknik çalışmaya ihtiyaç olabilir” ifadelerini kullandı.

“NİHAİ KARAR VERİLMİŞ DEĞİL”

Vali Kaldırım, “İçişleri Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu. Bu konuyla ilgili bir karar verilirse bir teknik çalışma yapılır. Ne kadarı güçlendirilebilir diye bilimsel çalışmayı üniversitenin yapacağı, belediyenin, valiliğin işin içinde olduğu vatandaşa da güven veren bir çalışma yapılır. Ne kadarı güçlendirilebilir, ne kadarının yıkılıp yeniden yapılması makul olur diye bir değerlendirme yapılabilir. Tabi nihai karar verilmiş değil. Bu konu milletvekillerimizle de görüştüğümüz konu” şeklinde konuştu.

“BU KONUYU MASAYA YATIRACAĞIZ”

Bayramdan sonra orta hasarlı binalarla ilgili çalışma yürüteceklerini vurgulayan Vali Kaldırım, “Orta hasarlılar konusu önemli bir konu, bayram sonrasında inşallah bu konuyu masaya yatıracağız” dedi…