Boyacı sandıklarının teslimi sırasında konuşan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel “İlimizde boyacılık yaparak geçimini sağlayan 8 boyacı kardeşimizin derme çatma ve kötü görünüm sergileyen boya sandıklarını daha modern ve daha şık bir görünüme kavuşturmak istedik. Bu sayede hem bu vatandaşlarımızın ekonomik açıdan gelirlerini yükseltmek hem de bu sandıkların ilimize yakışır bir görünümde olmasını istedik. Sandıklarımızı bugün sahiplerine teslim ediyoruz. Boyacı esnafımıza hayırlı olsun. Hayırlı, bol kazançlar diliyorum. Allah’a emanet olun.” dedi.

Tören sırasında boyacı esnafı Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel’den kış aylarında soğuktan korunmak için kapalı bir yer talep ettiler. Vali Sonel ise boyacılara yer temin etme sözü verdi.

Teslim töreni sırasında eline fırçayı alan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, ayakkabısının da tozunu aldı. 

“12 SENEDİR İLK DEFA GÜZEL BİR SANDIĞIM OLDU”

12 sene sonra ilk defa güzel bir boyacı sandığına sahip olduğunu söyleyen Gülşen Temur, “12 senedir bu işi yapıyorum. İşimin zorlukları çok fazla. Bayan olarak bu işi yaptığım için kimi bana kızdı kimisi de takdir etti. 12 senedir bir Allah’ın kulu sandık alalım veya başka konuda destek olalım demedi. Allah razı olsun. Sayın Valimiz düşünmüş ve almış. Gerçekten çok mutlu oldum. 12 senedir ilk defa güzel bir sandığım oldu.” diye konuştu.

Boyacılardan Hıdır Uygur ise “25 senedir bu işi yapıyorum. İşimi severek yapıyorum. Bu iş sayesinde ailemi geçindiriyorum. Sayın Valime desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Daha önce kimse bize sandık ve yer vermedi.” ifadelerini kaydetti.