Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen programda eğitim çalışanlarıyla buluştu.

Elazığ’a kazandırılan yeni öğretmen evinde düzenlenen programa Vali Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gömleksiz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Elazığ İlk Kız Öğretmen Okulu öğretmenleri ve eğitim vermeye devam eden öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İl milli eğitim müdürlüğü hizmet binası ve yeni öğretmen evi yapımı için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

YİĞİT: HİZMET VERİR HALE GELDİK

Müdür Yiğit, “şehrimizde bir öğretmen evinin açılını gerçekleştirerek bu çatı altında bu binayı öğretmenlerimizin hizmetine sunup burada bir araya gelmek çok anlamlı. Bu son dönemde vermiş olduğumuz hizmet kalitesi oldukça düşüktü. Depremden sonra 17 odaya kadar düşmüş, hizmet kalitesi düşmüş bir öğretmen evinden bugün 78 oda ve 140 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otel özelliğine sahip bir binaya kavuşmuş durumdayız. Sadece şehrimize değil inşallah bölgemize de hizmet verir hale geldik” dedi.

Elazığ İlk Kız Öğretmen Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Halim, okulun mezunları olarak bir anı kitabı hazırladıklarını söyledi.

Eğitimcilere seslenen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’ın eğitim ve öğretimde önemli bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

TORAMAN: HEPİMİZİN HAYATINA DOKUNMUŞ ÖĞRETMENİMİZ VAR

Vali Toraman, “Hepimizin hayatına dokunmuş öğretmenimiz var. Bunlar bizim zihnimizde bizimle beraber yaşamaya devam ediyorlar. Ben okulları ziyaret ettiğimde öğretmenler odasına uğrayıp onlarla çay içmeye özen gösteriyorum. Türkiye’de öğretmen olmak sadece öğretmenlik manasına gelmiyor çok geniş manalara sahip. Lider olmanız gerek, sağlıkçı olmanız gerek pek çok vasfı bulundurmanız gerekiyor. Zor şartlarda alışkın olmadığınız kültürde, coğrafyada çocuk yetiştirmeniz gerekiyor. En önemlisi Türkiye’de öğretmen olmak terörün hedefi olmaktır” ifadelerini kullandı.