Vali Yırık: Allah Şahit Ben Toplantıya Kimseyi Davet Etmedim

Önceki gün muhtarlarla düzenlediği toplantıya davet edilmediği konusunda eleştirilen Vali Erkaya Yırık, eleştirilere yanıt verdi ve “Allah şahidim ben kimseyi toplantıya davet etmedim” dedi.

Vali Yırık: Allah Şahit Ben Toplantıya Kimseyi Davet Etmedim

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Salı günü İl Özel İdaresi’nde muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıya sadece siyasi parti temsilcilerinden AK Parti İl Başkanı Şeriafettin Yıldırım’ın davet edildiğini iddia eden bazı siyasi parti temsilcileri, Vali Erkaya Yırık’ı bu nedenle eleştirmişti.

YIRIK: HERKESE EŞİT MESAFEDEYİM


Vali Yırık, Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneği’nde yöneltilen sorular üzerine konuya açıklık getirerek, “Bir davet söz konusu değil. Spontane olan bir gelişme söz konusu. Biliyorsunuz ki ben ilin valisi olarak tüm siyasilerin uzağında ve herkese eşit mesafede olan bir pozisyondayım. Dolayısıyla benim bugüne kadar yapmış olduğum kamu hizmetinde gerçekten belli bir yöne kanalize olmuş bir tavrımı, tarzımı asla görmediler, bundan sonra da göremezler. Çünkü ben devletin temsilcisiyim, Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisiyim. Dolayısıyla herkese eşit mesafedeyim” ifadelerini kullandı.

YIRIK: GERÇEKTEN İLİN İYİLİĞİ, GÜZELLİĞİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Vali Erkaya Yırık, “Vatandaşlarımızın bazen kendi duygu ve düşüncelerini böyle bir kurgu üzerinden açıklama ihtiyacı değişiyor ama doğru bir şey değil. Ama ben bunu da doğru bulmuyorum. Çünkü basına her anlatılan, her verilen demeç gerçekten doğru değil. Dün bir konuya şahit olduk toplantıda; bir muhtarımız ‘bizim bir evrakımız varmış. Valiliğimizde bekliyormuş’ dedi. Yanımda vali yardımcısı vardı. Kendisine sordum. Bu evrak bekliyor mu dedim. ‘hayır efendim bu işte gelişme daha dün sonuçlandı’ dedi. Yani o muhtarımızın ifadesine göre 3-4 aydır bekleyen bir evrak. Öyle değil. Bazen keşke hepimiz her şeyi doğru olarak ifade etsek. Bazen o doğruyu bilmediği için doğru zannettiği cümleyi kuruyor ve dolayısıyla ne oluyor? beri tarafta işin gerçekliğinden uzak cümleler kurulmuş oluyor. Ben kul hakkı geçsin istemiyorum insanlar arasında. Gerçekten ilin iyiliği, güzelliği için uğraşıyoruz. Niyetimiz halis” şeklinde konuştu.

YIRIK: VALİ YIRIK: ALLAH ŞAHİT BEN TOPLANTIYA KİMSEYİ DAVET ETMEDİM

Erkaya Yırık, “Elazığ babalar şehri. Elazığ’ın kültürü, geçmişi çok kadim. Bu şehre giren buradaki o derinliği, o tarihi o geçmişi inanın hissediyor. Şimdi; gerçekten bu işler çok basit değil. ‘vali onu çağırmış’ böyle bir şey asla söz konusu değil. Allah şahit hiçbir kimseye hadi buraya gelin gibi bir davetim olmadı. Kamu görevlilerine benim zaten talimatım oldu. ‘Yarın toplantımız var’ onu da özel kalem müdürümüz gerçekleştirdi. Valiliğin toplantılarını, organizasyonunu özel kalem yapar. Dolayısıyla siz gidip özel kaleme sorabilirsiniz. Valimiz bu toplantıyla ilgili kim gelsin, kim gelmesin dedi diye. Şimdi gidip yan odada sorabilirsiniz. Bana da aldığınız cevabı getirin. Samimi söylüyorum” diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Vah memleketim vah..İşte parti devleti budur.. vali bey madem gelmesini istemedin kibar bir dille siz katılmayın dersin ama nerde o yürek. Koltuğuda bırak akp il başkanına yapamıyorsan o yapsın.

Yırtıcı
Yırtıcı @Mehmet - 3 yıl Önce

Valiye bırakırlarmı orayı şero meto kurt gibi adamı harcarlar yazık valiye

mustafa
mustafa @Mehmet - 3 yıl Önce

şu aciziyete bakki yeminle iş yapıyor.....

Mert
Mert @Mehmet - 3 yıl Önce

Sayın valim geldin geleli tüm toplantın hep AKP ile hiç başka kimseyi görmedik

Elzğlı
Elzğlı - 3 yıl Önce

Adam koltuk elden gidecek diye nasılda korkuyla Allahı şahit tutup ben çağırmadım diyor.yav sen bir valisin gerektiği yerde vekillere kafa tutacaksın onları hizaya getireceksin.vatandaştan yana olup vekilleri iş görmediği için azarlayıp uyaracaksın.bu nasıl valiliktir ki siyasilerden,koltuktan olacalsın diye bukadar korkar olmuşsunuz.nerde recep yazıcıoğku gibi valiler.şimdikiler bana dokunmayan yılan bin yaşasın.vatandaş ölmüş kalmış kimin umrunda.vekil yapmadımı vatandaşın işini o vekil senden korkacak senden.

Burak23
Burak23 - 3 yıl Önce

Arkadaş zaten cumhurbaşkanlığı sistemi partili cumhurbaşkanı demek istersen akp yöneticisi çağırma Valiler milletvekili gibi o ilin il başkanı gibi çalışıyor bari bu tarz konularda yorum yapmayalım

Elazığ'lı
Elazığ'lı - 3 yıl Önce

Yazık ne kadar sönük bir vali.. Keşke biraz su akpden bir kopabilseydiniz.. Elazigi hayrı olmayan vekiller ama Elazigimin halkı sagolsun yine oylar akpye diyecek..

Elazığ
Elazığ - 3 yıl Önce

Adam açıklama yapmış ben çağırmadım kendi gelmiş diye siz halen anlamıyorsunuz ayıp vAllahi

turan
turan @Elazığ - 3 yıl Önce

çağrılmadığı toplantının gününü saatini yerini nerden öğrenmiş...milleti saf zannetmeyin. herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor...

Hee hee
Hee hee - 3 yıl Önce

Tamam..

Sahipsiz elazığ
Sahipsiz elazığ - 3 yıl Önce

Sayın valim abdullahpasa mah. Malatya caddesi üzerinde Batı sitesi ile 265, 266 inci sokaklar ve diğerleri depremden dolayı evlerimizin enkazlar hâlâ duruyor. 20 ay oldu. Hala siyasiler ve belediye başkanı bi çözüm bulmadıkları gibi zorluklar çıkarıyorlar .Biz hak sahiplerı olarak siyasetçileri görmek istemiyoruz. Partilerin il başkanlarını toplantilarda istemiyoruz. Devletin temsilcisi olarak ALLAH için LÜTFEN bu alanlara ilgilenin. İhale ise il dışında müteahhitler davet edin. 13 adada bakanımız hazine arazisini hak sahiplerinin faydalanması için hibe edilmesini istemişti. Çoğumuz devletin kurumlarında emekli olmuş kişileriz. Kirada veya konteyner kentte yaşamaya artik bedenen, ruhen ve maddi olarak tahammülümüz kalmadı.

Ne tesaduff
Ne tesaduff - 3 yıl Önce

Bu kadar yemin etmis,cagirmak zorundayiz deyin kurtulun...


SIRADAKİ HABER

banner137