İade-i Ziyaretleri kapsamında Harput Esnaf Kredi ve Kefalet kooperatifi’ne giden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Başkan Turan Kurnaz, yönetim kurulu üyeleri ve esnaflar tarafından karşılandı.

BAŞKAN KURNAZ, VALİ YIRIK’A BİLGİLER VERDİ

236 milyon liralık finansmana sahip Türkiye’nin yedinci en büyük kooperatifi olduklarını belirten Harput Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, Vali Erkaya Yırık’a bilgi verdi.

VALİ YIRIK: BİZ BİRLİKTE BİR AİLEYİZ

Yaşanan deprem sonrasında esnafın yaşadığı sıkıntıya karşılık devletin yardımcı olduğunu anımsatan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Harput Kefalet Kooperatifinin de esnafa sağladığı kredi imkanlarına değindi.

Esnafın şehir için önemine vurgu yapan Vali Yırık, “Deprem felaketi yaşanmış ve dolayısıyla sıkıntıda olmuş Elazığ’ın insanlarının tabi ki esnaflarının da kendileriyle ilgili mutlaka sıkıntıları vardı. Ama devletimiz bu sıkıntıların istisnasız bir şekilde hepsine yardımcısı oldu ve desteğini esirgemedi. İlimizin genelinde 400 milyon TL’lik bir rakamı devletimiz esnaf kefalet kooperatifi federasyonuna bir bankadan çok daha uygun şartlarda; 0,37’lik bir faiz dilimi ile birlikte vatandaşlarımıza bir can suyu olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamak üzere parasını tevdi etti. Esnafımız ekonomi ne kadar canlı olursa bizlerde o kadar mutlu ve huzurlu olacağız. Biz birlikte bir aileyiz. Vatandaşımızın evlerine ekmek götürüyor olması, esnafın işyerinin çalışması, yüzlerin gülmesi kesinlikle hepimiz için son derece önemli” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’IN YANINDA YER ALAN BİR DEVLETİMİZ VAR”

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Ne mutlu ki Elazığ’ımızda vatandaşlarının yanında yer alan bir devletimiz var. Bir cumhurbaşkanımız var malumunuz her daim sahip çıkıyor. Deprem anından itibaren tüm imkanları Elazığ’a sunuyor. Bundan sonraki süreçte her geçen ayla birlikte depremin yaralarının sarıldığı ve eski gülen yüzlerin fazlaca olduğu mutluluğun coşkuya ulaştığı Elâzığ halkı ve Elazığ şehri inşallah o pozisyonuna tekrar kavuşacak” ifadelerini kullandı.