Elazığ Valisi Erkaya Yırık, pandemi sürecinde Elazığ’daki son durum hakkında Kanal Fırat Televizyonu'na özel önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Erkaya Yırık, Elazığ’da vaka sayılarında düşüş olduğunu belirterek vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

YIRIK: BİR HASTALIK DURUMUNDA YATAK KONUSUNDA SIKINTI ÇEKMEYECEĞİZ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “İl genelinde 2598 yatak kapasitemiz var. 496 civarında da yoğun bakım yatak kapasitemiz var. Şu anda totalde yüzde 48 doluluk oranımız var. Yani rahatsızlık, bir hastalık durumunda yatak konusunda sıkıntı çekmeyeceğiz. Onu söylüyorum. Yaz aylarında gurbetçilerin gelişiyle hareketliliğin de fazlalaşmasıyla vaka sayımızda bir yükseklik yaşanmıştı. Bu yükseklik her ne kadar komşu illerdeki rakamlardan biraz daha az olsa da bizi rahatsız edebilir bir durumdu. Ama bugün geldiğimiz noktada bakanlığımızın göndermiş olduğu genelgeyle tüm Türkiye’de açık alanlarda, vatandaşların olduğu caddelerde, sokaklarda sigara içme kısıtlamasına gidildi. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlaması getirildi” ifadelerini kullandı.

YIRIK: BU DUYARLILIKLA DEVAM ETTİĞİMİZ SÜRECE İYİ RAKAMLARI DAHA DA GÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vali Erkaya Yırık, “Tüm Türkiye’de bu uygulamadan önce biz Elazığ’da yoğun olan caddelerde, sokaklarda sigara içme kısıtlaması getirdik Belki sigara içenlerin birçoğu bundan rahatsız oldu ama birçok vatandaş da memnun oldu. Ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da her zaman söylüyorum; Elazizli vatandaşlarımızın, gakgoların gerçekten maske, mesafe ve hijyen konusundaki bu duyarlılığı sayesinde iyi durumlara geldik. Vaka sayımızda önemli düşüşler oldu. Ama bu böyle oldu diye de rehavete kapılmamak lazım. Çünkü bu illet nihayetlenmeden ortadan kalkmayacaktır. İnşallah bu duyarlılıkla devam ettiğimiz sürece iyi rakamları daha da görmeye devam edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.