Vali Yırık, Milletvekili Demirbağ ve Yanılmaz Açıklamalarda Bulundu

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin sene-i devriyesinde İmam-ı Azam Camii’nde düzenlenen mevlit programının ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz açıklamalarda bulundular.

Vali Yırık, Milletvekili Demirbağ ve Yanılmaz Açıklamalarda Bulundu

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin senedi devriyesinde Elazığ İl Müftülüğü tarafından  mevlit programı düzenlendi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz programın ardından depremin sene-i devriyesi ile ilgili Kanal Fırat Canlı yayınında açıklamalarda bulundular.

YIRIK: DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ AFETTE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 canımızı kaybettik. Ben hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün İl Müftülüğümüz konteyner kentte ikramda bulundu ve Mevlid-i şerif düzenledi. yakınlarını kaybedenlerde burada. Milletvekilimizle buraya iştirak ettik. Depremde vatandaşlarımız yakınlarını kaybetti ve acılar yaşadı. Vatandaşlarımızın acısı bizim acımız. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyorum. Rabbim bizi böyle afetlerden korusun. Rabbim böyle afetler vermesin ama devletimiz her türlü afette vatandaşlarımızın yanında. Devletimiziniz ilimize yaptığı yardımdan dolayı Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyorum. Yarına Cumhurbaşkanımız da, İlimizde olacak. Tüm yetkililer burada olacak. Vatandaşımızın acısını paylaşıp 20 bin konutun teslimini yapacağız. İnşallah böyle bir musibeti bir daha yaşamayız” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: ADETA DEVLETİMİZİ SEFERBER ETTİLER

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “24 Ocak depremini üzerinden bir yıl geçti. Bu güzel mevlit programında bir ardayız. Müftülüğümüze teşekkür ederiz. Depremin ilk dakikalarında 3 bakanımız Elaızğ’daydı ardından Cumhurbaşkanımız geldi ve adeta devletimizi seferber ettiler. Çadırlardan konteyner kentlere rezerv alanlardan kalıcı konutlara kadar yapıldı. Bakanımız biten konutları inceliyor ve yarın Cumhurbaşkanımız anahtar teslimini yapacak. Ben hayatını kaybeden 41 vatandaşımızı Allah’tan rahmet diliyorum. Sayın valimizle hayatını kaybeden aileleri ziyaret ettik. Bugünde bakanımızla gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Cumhurbaşkanımız gelecek. Depremin yıl dönümünde Elâzığ’a mesajları olacak. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: AK PARTİLİ BELEDİYELERİN YARDIM ORGANİZASYONUNU YAPMAK ÜZERE BURADAYDIM

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, “Ben öncellikle depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olarak kurtulan hemşerilerimiz sağlık diliyorum. 24 Ocak tarihinde Elazığ’ımız acı bir afetle karşılaştı. O gece bakanlarımızla bende Elazığ’daydım. AK Parti Genel Merkezi tarafından Yerel Yönetimler tarafından AK Partili belediyelerin yardım organizasyonunu yapmak üzere buradaydım. 795 belediyenin o gece Elazığ’a bütün yardımlarını organize ettik. Şuan dikkat ettik; AFAD ile bunu organize ederken ihtiyaç olan malzemelerin gelmesine dikkat ettik. Elâzığ’ı bir yardım çöplüğüne dönüştürmek için değil Elazığlıların ihtiyaçları olan ürünlerin gelmesi için çaba sarf ettik. Belediyelerimiz, kardeşlerimiz, bütün Türkiye şehrimize yardım etmek için mücadele etti. Ben o gece şunu gördüm; başta AFAD olmak üzere afetlere hazır olan birimlerimiz gerçekten hem teknolojik olarak donatılmış hem de hızlı hareket etme kabiliyeti var” dedi.

YANILMAZ: ÇOK SOĞUK BİR GECE OLDUĞUNU HATIRLIYORUZ

Mücahit Yanılmaz, “Ertesi gün Cumhurbaşkanımız Elazığ’a teşrif etmişti ve Cumhurbaşkanımız yine yarın Elâzığ’a teşrif edecekler. Bu şunu gösteriyor; 24 Ocak depremi ile birlikle hükümetimiz tüm bakanlarımız ve diğer kuruluşlarla beraber Elazığ’ımıza yardım hamlesine girişti. Hemşehrilerimiz çadırlara yerleştirildi. Konteynerler oluşturuldu ve kalıcı konutlar yapıldı. O gece çadırlarda konuştuğumuzda çok soğuk bir gece olduğunu hatırlıyoruz. Elektrikli sobaya ihtiyaç oldu ve 2-3 saat içinde belediyelerimizden soba geldi ve dağıtıldı. Rabbim bir daha göstermesin. Bu afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız. Şunu görüyoruz deprem evleri yıkmıyor biz evleri dayanıksız yapınca yıkılıyor. O dönem içinde gördük ki 2014- 20 19 yılları arasında yapılan depreme dayanıklı konutların hiç birinde bir hasar meydana gelmedi. Biz doğru iş yapar, doğru adım atarsak afetlerden o kadar az hasar alırı” ifadelerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2021, 15:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Deprem seneyi devriye
Deprem seneyi devriye - 3 yıl Önce

Depremin yıldönümü nu anmak yerine bir daha ki depreme nasıl hazir oluruz diye çalışma yapsanız ama nerede maksat laf olsun iş olsun boş işler yapmaya devam duzeltmek iyileştirmek yerine insanları uyutmak başka bir şey yok

Kk
Kk - 3 yıl Önce

Tamamda mücahıt efendi sen kendi yaptığın icraatları anlat yine sahnedesin belliki vekillik yolu arıyorsun nedır ikide bir Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı zaten reis olmasa siz Elazığ’dan değil vekillik muhtar çıkaramazsınız

Mehmet yurul
Mehmet yurul - 3 yıl Önce

24 ocak 'ta depremde.hayatini kayıp edenlere Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah yakınlarına sabır metanet versin Rabbim tekrarını vermesin Mücahit yanilmaz her cümlede cumhur başkanın da bahsediyor anlaşılan milletvekili adayı olmak düşüncesinde Bilmesi gereken Reis olmasa Mucat yanilmaz Elazığ da hiç.bir göreve.layik.degil

SIRADAKİ HABER

banner137