Vali Yırık, Muhtarlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Muhtarlar Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ziyarette muhtarlar sıkıntılarını Vali Yırık’a anlattı.

Vali Yırık, Muhtarlar Dayanışma Derneğini Ziyaret Etti

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Muhtarlar Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

GÜLBASAN: SİZ BU GÖREVİ TAM LAYIKIYLA YAPIYORSUNUZ

Dernek üyeleri ile birlikte Vali Yırık’ı ağırlayan Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, Yırık’ın muhtarlarla ve halkla iç içe olduğunu kaydederek, “Biz sizi 1 yıldır takip ediyoruz ve gerçekten vatandaşla iç içe olan tam bizim istediğimiz gibi bir valilik yapıyorsunuz bu nedenle ben size teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi biz zaman zaman üyelerimizle bir araya geldiğimizde onlarda aynı şekilde sayın valimizin halkla birebir ilişkilerinin çok iyi olduğunu, yüksek tabaka ile fazla ilgi ve alakan olmadığını biz hissettik ve bunu vatandaşlar da hissetti. Valilik gerçekten önemli bir görev. Siz bu görevi tam layıkıyla yapıyorsunuz. Ben size teşekkür ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Tabi ki sorunlarımız var. Zaman zaman gündeme getiriyoruz sizlere de söylüyoruz. Sizde elinizde olduğu kadarıyla müdahale ediyorsunuz. Bundan sonraki süreçte sizlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YIRIK: ELAZIĞ’IMIZDA SIKINTILARIMIZ EKSİK OLMADI

Deprem ve pandemi sürecinde Elazığ’da sıkıntıların eksik olmadığını ifade eden Vali Yırık ise, muhtarlarla birlikte iş birliği içerisinde sorunların çözüme kavuşturulduğunu söyleyerek, “Deprem yaşanmış ve pandemi sürecinde sorun ve sıkıntılar görmüş Elazığ’ımızda sıkıntılarımız eksik olmadı. Ama hamd olsun bu süreçte gerek muhtarlarımızın dayanışma içerisinde olması gerekse bizlerle iş birliği içerisinde olması bizim bahsettiğimiz sıkıntıları vatandaşlarımızın mutluluğu ölçüsünde atlatmamıza da yardımcı oldu. Tüm muhtarlarımıza, bizlerle valilikle ve kamu idaresi ile gösterdiği iş birliği nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YIRIK: DEMOKRASİMİZİN OLMAZSA OLMAZ UNSURLARINDAN BİR TANESİDİR

Vali Yırık, muhtarların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, “Kendi alanında Türkiye’de örnek olan bir işi yürütüyor muhtarımız. Allah razı olsun. Kadınlarımız, kardeşlerimizde son derece mutlu olduklarını belirttiler. Bende her zaman bu tür yapılan çalışmalarda yardımcı olacağımız ifade ettim. İnşallah bundan sonraki süreçte de yardımlarımız devam edecek. Muhtarlarımız gerek köy muhtarlarımız, gerekse mahalle muhtarlarımız demokrasimizin olmazsa olmaz unsurlarından bir tanesidir. Vatandaşlarımızın kendi yöneticilerini seçmek gibi kanuni ve demokratik bir hakkı vardır. Bu hakkı kullanan vatandaşlarımız artık söz söyleme yetisini temsil yetisini muhtarlarımıza vermiştir. Muhtarlarımız insanlarımızın yaşadığı yerlerdeki ihtiyaçlarını, isteklerini, arzularını, sıkıntılarını getiriyorlar bizlere. Bizimde idareci olarak vatandaşımızın durumundan bu şekli ile haberdar olma gibi bir şansımız oluyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mihtar
Mihtar - 3 yıl Önce

Bu mıhtar fena adam

Hüsnü
Hüsnü - 3 yıl Önce

Gülbasan a yağbasan diyorlardı ama gördüğüm kadarıyla Muhtar delikanlı gibi mahallesinin hakkını savunuyor sorunları dile getiriyor çözüm yolları arıyor keşke diğer muhtarlarda aynı basireti gösterebilse

SIRADAKİ HABER

banner137