Vali Yırık: Muhtarlarımız Sorunların Çözümünde Büyük Rol Oynuyorlar

19 Ekim Muhtarlar Haftası günü nedeniyle açıklama yapan Vali Erkaya Yırık, muhtarların, kamu kurum ve kuruşlarıyla yakın bir işbirliği içerisinde bulunarak, halkın sorunlarının çözümünde büyük rol oynadığını söyledi.

Vali Yırık: Muhtarlarımız Sorunların Çözümünde Büyük Rol Oynuyorlar

19 Ekim Muhtarlar Haftası nedeniyle Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bir mesaj yayınladı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın satırbaşları şöyle;

“ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRMEKTEDİR”

“Kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, şeffaf ve süratli bir şekilde yürütülmesinde önemli rol oynayan ve çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil eden ‘Muhtarlık Müessesesi’  halk ile devlet kurumları arasında doğrudan köprü görevi görmektedir. Yerel demokrasimizin en kadim uygulamalarından birisi olan muhtarlık, demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturarak çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir.

“DEMOKRATİK SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZ PAYDAŞLARIDIR”

Muhtar, seçilmiş kişi olarak Devletin halkla olan en sıcak temas noktasıdır. Bu açıdan vatandaşlarımızın ihtiyaç, sorun ve beklentilerinin yetkili makamlara ulaştırılmasında ve takibinin yapılarak çözüm üretilmesi noktasında demokratik sistemin vazgeçilmez paydaşlarıdır.

Bu önemli misyonları ve fonksiyonları nedeniyledir ki muhtarlarımız, daha da ön plana çıkmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak her kademedeki kamu kuruluşlarında daha çok saygı görmekle birlikte bunu hak eden ve talepleri daha özenle değerlendirilen kişiler olmuşlardır.

“BULUŞMALAR BUNDAN SONRAKİ SÜREÇLERDE DE DEVAM EDECEKTİR”

İlimizde de gerek mahalle, gerekse köy muhtarlarımız kamu kurum ve kuruşlarımızla yakın bir işbirliği içerisinde bulunarak halkımızın sorunlarının çözümünde büyük rol oynamakta bu minvalde muhtarlarımızla yapmış olduğumuz buluşmalar bundan sonraki süreçlerde de devam edecektir. Bu vesile ile İlimizde görev yapan tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü tebrik eder, çalışmalarında üstün başarılar dilerim”

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2020, 18:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Korkut
Korkut - 3 yıl Önce

Valiye katılıyoruz,ancak bilgileri olduğu,ödeme emri verdiği halde AFAD ın kira son dilimi odemelerinin neden hala yapılmadığını merak ediyoruz.Kaldi ki bu para halk Türk halkı tarafindan banka hesaplarına ,ve TV.kanalları aracılığıyla yapılan yardımlar,yani devlet katkısı da değil.Oyle ise niye bekletilip, zorda olan bizler,hiç akla getirilmiyor mu?

SIRADAKİ HABER

banner137