VALİ YIRIK, ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kademeli başlayan eğitim öğretimin ardından öğrenci servislerini denetledi. Servis şoförlerine kurallara ve pandemi tedbirlerine uymaları noktasında hatırlatmalarda bulunan vali yırık, çocuklarla da sohbet etti.

VALİ YIRIK, ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİ DENETLEDİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve beraberindeki heyet okulların başlaması ile birlikte öğrenci servislerini denetledi.

Vali Yırık servis şoförlerine kurallara ve pandemi tedbirlerine yönelik hatırlatmalarda bulunurken, servisteki öğrencilerle de sohbet etti.

Bilgilendirici broşürler dağıtan Vali Yırık, çocuklara rüzgar gülü ve boya kalemi hediye etti.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Erkaya Yırık, okullardaki en büyük sorumluluğun servis araçlarında olduğunu söyledi.

YIRIK: BUGÜN İTİBARİYLE ŞAHİT OLDUK

Vali Yırık, “Öncelikle biliyorsunuz ana sınıflarımız ve birinci sınıflarımız bundan yaklaşık iki hafta önce eğitim öğretime başlamıştı. Şimdi de bununla birlikte anasınıfı, birinci sınıflar, iki, üç, dört ve onuncu ile on ikinci sınıflar orta öğretim dersleri sekizinci sınıflar olmak üzere eğitim öğretime yüz yüze eğitime başladılar. Bununla birlikte yine mesleki ve teknik eğitim merkezlerinde yüz yüze uygulamalı eğitimlerde yine başladı. Bu kapsamda eğitimin başlangıç yılında her yıl olduğu gibi servis araçlarının biliyorsunuz herhangi bir kaza bela ve benzeri üzücü durumlarla karşılaşmamak için emniyetimiz, arkadaşlarımız, okul idaresi, milli eğitim müdürlüğü, şoförler odası ve servis şoförleriyle birlikte bu işlemin herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden yapılabilmesi için birtakım kuralları var biliyorsunuz. Okul servis araçları yönetmeliği gereğince servislerimizin eğitim öğretimden önce yapması gereken birtakım donanımlar var. Kemerden tutun araçların lastiklerinin iklim şartlarına uygunluğuna kadar taşıt araç ve benzeri levhaların bu araçlarda bulundurulmasına kadar denetim formlarında belirtilen hususları servis araçlarımızın taşıdığına bugün itibariyle şahit olduk” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hasan yıldırımdinç
Hasan yıldırımdinç - 3 yıl Önce

Mustafa bilbay okuluna gelen hacıhüseyinler Eskiköy servisine yakıt yakıt yolcu biniyor

Denetim şart
Denetim şart - 3 yıl Önce

Evet vali bey gerçekten sahada halk ile iç içe.Önceden ayarlanmış hiç bişey yok herşey samimi,fedakarca ve sıradan bir memur ama devletin ağırlığı o vakurluğu davranışlarında güven veriyor.Tabii en önemlisi ;Memleketin gerçek sorunlarını, sebeplerini,çözüm önerilerini,kimlerin memleket için çalıştığını ,kimlerin kendi nefsine çalıştığını,köstek olanları estek olanlarını vs. haberi yapmadan aman ucu filana dokunur, yok şu çıkarımız var diye işte o haberleri yapmıyorsanız olan ELAZIĞ” oluyor ve avucumuzun içinde ELAZIĞ kayıp gidiyor.En büyük güç siz medya ama en önemlisi Erdemli,inançlı,cesur çalışanlarıdır.

SIRADAKİ HABER

banner137