Elazığ’da çok sayıda kişinin istihdam edeceği Saka Tekstil Entegre Tesislerinin sahibi Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, Kanal Fırat Televizyonunun canlı yayın konuğu oldu.

Elazığ’da yaptığı ve çalışmalarının devam ettiği fabrikayla ilgili Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandıran Ramazan Saka, fabrikada çalışmalara başladıklarını ve geldikleri süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen canlı yayına Elazığ Valisi Erkaya Yırık da telefonla katıldı. Vali Yırık, “Gündem” programında Saka Tekstil firmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YIRIK: ELAZIĞ’IMIZDA KURULMUŞ OLMASI BÜYÜK BİR ŞANS VE KAZANCIMIZ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yapmış olduğu açıklamada, “Geldiğim günden itibaren ziyaret ettiğim yerlerden bir tanesi de Organize Sanayi Bölgemizdeki Saka Holding entegre tesisiydi. Tabi ilk günlerde henüz kuruluş aşamasındaydı. Bir takım araç gereçleri, makineleri henüz kurulmamıştı. Ama 2-3 gün içerisinde gördüm ki makineler yerleştirilmiş, imalata başlamışlar. Artık bir çalışma söz konusu. Elazığ’ımızda bu kadar güzel düzeyde ve gerçekten Avrupa’daki sayılı adette olabilecek bir tesisin bir entegre tesisinin Elazığ’ımızda kurulmuş olması büyük bir şans ve kazancımız. Eğer ülke olarak bir yerlere gideceksek yani dünya milletleri arasında, devletleri arasında ekonomik olarak seviye atlayacaksak böyle tesislerin her vilayetimizde olması gerekiyor. Malumunuz Kayseri’den Elazığ’ımıza geldim. Kayseri’de gerçekten bu şekil fabrikaların sayısı fazla. Ama gördüm ki Ramazan Saka kardeşimiz bir Elazığlı olarak bu ülkenin babayiğidi olarak, çalışkan insanı olarak böylesine güzel bir kendisinin yetişmiş olduğu bir memlekete, vilayete yapmış olduğu büyük bir katkı olarak sunması; entegre bir şekilde inşa etmesi büyük bir refah örneği. Ben kendisini tebrik ediyorum. Allah’tan da muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

YIRIK: KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE İNŞALLAH 3 BİN 500 GİBİ BİR İSTİHDAM SAYISINA ULAŞACAK

Saka Tekstil fabrikasının istihdam sayısına değinen Vali Yırık, “İnşallah böyle arkadaşlarımızın böyle tesislerimizin sayısı ziyade olsun, artsın. Burada gördüğüm gibi gerçekten son derece kaliteli, farklı ve dünya tekstil sanayinde kullanılan kumaşların orada iplikten başlamak suretiyle kumaşa dönüştüğüne şahit oldum. Ümit ediyorum ki ilerleyen zamanlarda ilk başta 500 sonra bin 500 sonra daha kısa bir süre içerisinde inşallah 3 bin 500 gibi bir istihdam sayısına ulaşacak. Bu da ilk başta ülkemiz olmak üzere sonra da Elazığ’ımızda işsizliğin azalmasında önemli bir rol oynayacak. Allah kazançlarını bol kılsın. Çünkü burada yaratılan değer hem Elazığ’ımızın yararlanacağı, istifade edeceği bir değer olacaktır. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Böylesine tesislerin sayısının çoğalmasını arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

YIRIK: ELAZIĞ’IMIZDA DÜNDEN BUGÜNE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLDU VE OLMAYA DEVAM EDİYOR

Elazığ’da önemli yatırımların yapıldığına dikkat çeken Vali Erkaya Yırık, “Kendi gözlerimizin gördüğüne itibar etmek lazım, inanmak lazım. Birisinin ortaya attığı gerçekten geçerli olmayan cümlelere her kim söylemiş olursa olsun hangi şahıslar olursa olsun mutlaka sorgulamak gerekiyor, araştırmak gerekiyor. Doğrusunun bulunması gerekiyor. Devletimiz gerçekten başta kendi imkanları sonra yatırımcılarına vermiş olduğu teşviklerle, kolaylıklarla Elazığ’ımızda dünden bugüne çok güzel şeyler oldu ve olmaya devam ediyor. En başta deprem sonrası ilimize yapılan 18 bin 868 deprem konutunun da içinde yer aldığı 200 milyona varan devletin sosyal yardımı, kira yardımı, taşınma yardımlarıyla içinde yer alan nakdi transferleri olmak üzere gerçekten büyük yardımlar, yatırımlar yapılıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bizim insanlarımız gerçekten her şeyin en güzeline layık. Devletimiz dün 24 Ocak’ta Elazığ’da milletimizin yanındaydı hepimizin yanındaydı. Sonrasında Giresun’da sel felaketi oldu orada da Elazığ’da olduğu gibi insanlarımızın, vatandaşımızın yanındaydı. Cuma günü İzmir’de 6.6 şiddetindeki deprem sonrası devletimiz o andan itibaren bakanlarıyla, imkanlarıyla, tüm kurumlarıyla yardımına koştu. Nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir sorun varsa devletimiz oraya koşuyor” dedi.

YIRIK: BİZİM İNSANIMIZ BİR ARAYA GELİR VE TÜM SORUNLARDAN ÇIKABİLME GÜCÜNE SAHİPTİR

Elazığ milletinin bir ve tek olduğunu vurgulayan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “29 Ekim 2020’de Cumhuriyetimizin 97. yılını kutladık. Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlarken biz Cumhuriyet’i neye borçluyuz? Biz Cumhuriyet’i Atatürk’ün mukavvesiyle Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği sayesinde tüm güçlükleri yenmesine borçluyuz. Bizim insanımız bir araya gelir ve tüm sorunlardan çıkabilme gücüne sahiptir. Bunu her zamanda göstermiştir. Bugünde olduğu gibi. Vatandaşlarımıza şükran borçluyuz. Aziz bir milletimiz var. Elazığ’ıyla, Giresun’uyla, İzmir’iyle tüm şehirleriyle gerçekten insanımız kadirşinas, yardımsever, aziz bir millet. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

YIRIK: HAYIRLI KAZANÇLAR DİLİYORUM

Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka’ya teşekkürlerini ileten Elazığ Valisi Yırık, “Bir Elazığ olarak Elazığ’a sahip çıkmanızdan mütevelliyiz. Devlet adına Elazığ’ın hamisi olarak şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğunuz yatırım gerçekten çok devasa bir yatırım. Allah sayınızı arttırsın. Her ortamda insanlarımızın zaman zaman iş ile alakalı sıkıntıları gündeme geliyor. İşsizliğin azaltılmasında önemli bir kilometre taşı olacaksınız, Saka Holding Entegre Tesisi olarak. Allah kaza bela vermesin. Hayırlı kazançlar diliyorum, tebrik ediyorum. Kurulan bu fabrika Elazığ’ımızın dünyaya açılan bir penceresidir. Ramazan Bey’de bunu son derece ifade etti. Doğup büyüdüğü topraklara bir vefa göstermiştir. Bütün dış devletlerde, dış şehirlerde bulunan Elazığlı hemşehrilerimizden bekliyoruz. Elazığ’ımızın yatırımlara ihtiyacı var. Elazığ’ımızın işe ihtiyacı var. Elazığ’ımızın istihdama ihtiyacı var. Elazığ’ımızın çok daha iyi noktalara ulaşmak gibi bir isteği var, arzusu var. İnşallah bu zamanla olacak. Tabi bazı şeyler hemen olmuyor. Devletimiz bu noktada teşvikleri olsun, vergi muafiyetleri olsun, diğer yardımları olsun, diğer katkıları olsun. İyi bir derecede katkıları oluyor. Bugün gündemde bu var. Ben tebrik ediyorum. Allah kaza bela vermesin. Sağ olsun ben daha başarılı yerlere ulaşacağımızı ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.