İçişleri Bakanlığı yaş meyve ve sebze ile fide satışı yapan pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde açılabileceğini duyurmuştu.

Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 6 noktada halk pazarları yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında açıldı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ta sürsürü mahallesinde kurulan Pazar’da denetimlerini sürdürdü.

Tedbirlerin üst düzey olduğu pazarlarda vatandaşların ateşleri ölçüldü, HES kodları sorgulandı.

Pazarı gezen Vali Yırık alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti, kadir gecelerini kutladı, hayır dualarını aldı.

Esnafla da sohbet eden Vali Yırık kurallara uyulması noktasında hem esnafı hemde vatandaşları uyardı.

YIRIK: VATANDAŞIMIZA ANLAYIŞINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “27 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında Cumhurbaşkanımızın kararı ile tam kapanma kararı alınmıştı. Bu süreçte üretim, imalat, tedarik ve lojistikin aksamaması için devletimiz çıkarmış olduğu genelgelerle bir takım muafiyetler getirdi. Bu süreç içerisinde işini yürütmesi gereken bu sektörlerin işini yürütmesi önemli. Bu sistem çıkartılan genelgelerle vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak, bir taraftan da bulaş riskinden vatandaşlarımızı uzak kılarak virüsle mücadelede başarılı olma amacını taşıyor. Bu süreç tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bulaş riskini arttırdı. Son haftalarda vaka sayılarını yükselttiğini gözlemleyerek bu sürece girmiş oldu. Bu süreçte Pazar yerleri, yaş sebze üretimimin zayi olmaması, pazarcı esnaflarımızın işlerinin aksamaması için bir takım tedbirler getirildi. Tam kapanmayla birlikte vaka oranlarında yüzde 60-70 oranında bir düşme gerçekleşti. 300’lerden 100 küsürlere kadar rakam inmiş oldu. İnşallah bunun da altına düşerek vatandaşlarımızı bu bulaş riskinden korumaya gayret ediyoruz. Vatandaşımıza anlayışından dolayı teşekkür ediyorum. Temizlik, maske, mesafe kurallarına her zaman olduğu gibi uymaya devam ediyor. İnşallah minimum bir şekilde bu süreci atlatmış olacağız. Devletimiz vatandaşımızın selameti için gereken çalışmayı yapıyor” dedi.