Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, bayramın ikinci gününde şehrin giriş ve çıkışlarında bulunan kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçleriyle bir araya geldiler.

Jandarma ve polis ekipleriyle sohbet eden Vali Yırık ve Milletvekili Bulut bayramlarını kutladı.

Yol kontrol noktalarında sürücülerle de bayramlaşan Vali Erkaya Yırık ve Milletvekili Metin Bulut şeker ve kolonya ikram etti.

Ayrıca sürücüleri trafik kuralları ve Covid-19’a karşı uyaran Yırık, araçtaki çocuklara kırmızı düdük verdi. Vali Yırık ve Milletvekili Bulut’a İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan eşlik etti.

“SÜRÜCÜLERİMİZ EMNİYET TEDBİRLERİNE ÜST DERECEDE RİAYET EDİYOR”
Bayramın ikinci gününde kontrol noktalarında görev yapan emniyet personeli ve jandarma personelleriyle bayramlaştıklarını dile getiren Vali Yırık, “Görüyoruz ki dış illerden vatandaşlarımız ilimize geliyor. Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve çevre illere giden vatandaşlarımız ilimizin yolunu kullanmaktalar. Noktamızda gördük ki vatandaşlarımız ve sürücülerimiz emniyet tedbirlerine üst derecede riayet ediyor. Diğer hususlarda vatandaşlarımızın azami ölçüde riayetine şahit oluyoruz. Son günlerinde dünyada olduğu gibi artan seyrine rağmen vatandaşlarımızın pandemi kurallarına uyduğunu, maskeyi taktığını, fiziksel mesafeye riayet ettiğini ve seyahat halindeyken uyması gereken kurallara da uyduğunu görüyoruz. Bu anlamda ben tüm vatandaşlarımızı ve Elazığlı hemşerilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

“EN UFAK BİR OLUMSUZLUK İLİMİZDE YAŞANMADI”

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili, hem jandarma personelimizle hem de emniyet mensuplarımızla bayramlaşmak istedik. Çok önemli bir görevi icra ediyorlar. Vatandaşlarımız, sağlık huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirebilmeleri adına eşlerinden ailelerinden fedakarlık edip burada bayram günü bile mesai yapıyorlar. Bundan dolayı sayın valimiz ve heyetimizle birlikte görev yapmış oldukları yerde bayramlarını kutlamak istedik. Ben asıl teşekkürü sayın valimize yapmak istiyorum. Müthiş bir şekilde çok güzel bir organizasyon sayesinde şuana kadar bayramın ikinci günü olmasına rağmen en ufak bir olumsuzluk ilimizde yaşanmadı. Tedbirler en üst düzeyde. En güvenli ve en konforlu şekilde alan Jandarma Alay Komutanımıza ki o da Tuğgeneralliğe yükseldi. Tebrik ediyorum. Yine emniyet müdürümüze de göstermiş olduğu çabadan gayretten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Elazığlı hemşerilerimize de çok teşekkür ederiz. Sayın valimizle birlikte müşahede ettik. Hem güvenlik kurallarına hem de sağlık kurallarına üst düzey riayet ediyorlar. Bundan dolayıdır ki Elazığ geçmişte olduğu gibi hem güvenlik açısından hem de pandemi açısından örnek gösterilecek illerden bir tanesi” dedi.