Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Yemişlik 1’inci Etap’taki konutlarına taşınan vatandaşları ziyaret etti.

Vali Erkaya Yırık’ı, Yemişlik TOKİ’lerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ve vatandaşlar karşıladı.

Ev ziyaretlerinde de bulunan Vali Yırık, Pekmezci ve Demir ailelerinin misafiri oldu.

Vali Yırık, ziyaretler sırasında ailelere ev hediyelerini takdim ederek, konutların hayırlı olsun temennisinde bulundu.

YIRIK: GERÇEKTEN DEVLETİMİZ BURADA ÇOK GÜZEL KONUTLAR YAPMIŞ

Devletin hızlı bir şekilde depremzedelerin evlerini yapmak için çalışmalara başladığını ifade eden Elazığ Valisi Yırık, “24 Ocak 2020 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depreminden sonra devletimiz hızlı bir şekilde mağdur vatandaşlarımızın, depremzede ailelerin evlerini inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız TOKİ Başkanlığı marifetiyle inşaatlarına başlamıştır. 21 bin konutumuzun yaklaşık 15 bin konutu şu anda bitmiş ve teslim aşamalarında devam ediyor. Bugün itibariyle Yemişlik Mahalle’mizde, Yemişlik 1. Etapta teslim edilen ve bin 70 konuttan 526 konut içerisinde Şahin ve İncik Pekmezci ailesine ziyarete geldik. Gördük ki gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmış. Şu an içinde bulunduğumuz bu oda gayet ferah. Yüksekliğiyle, içinde oturma düzeniyle gerçekten insanımızın Elazizli vatandaşlarımızın rahatlıkla ailelerinin oturabileceği şekilde inşa edilmiş” ifadelerini kullandı.

YIRIK: DEVLETİMİZ MUTLAKA EN İYİ BİR ŞEKİLDE VATANDAŞLARIMIZA HİZMETİ ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR

Vali Yırık, “İnşallah çok uzun olmayan bir süre içerisinde, kısa bir süre içerisinde diğer konutlarımız da bitirilerek çekilen kuralar sonucunda vatandaşlarımıza teslim edilecek. Arkadaşlarımız gerek AFAD Başkanlığımız, çalışanlara gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çalışanları ve hep birlikte tüm arkadaşlarımız TOKİ ile birlikte vatandaşlarımızın bu yeni konutlarına taşınması için gayretli, hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Bu çalışmalar da böylece semeresini veriyor. İnsanlarımızın, gakkoların, hemşehrilerimizin bu anlayışı dolayısıyla ben kendilerine teşekkür ediyorum. Devletimiz mutlaka en iyi bir şekilde vatandaşlarımıza hizmeti üretmeye çalışıyor. Vatandaşımıza hayırlı olsun. Bugün muhtarımızla birlikte, daire amirleriyle birlikte, il müdürleriyle birlikte burada vatandaşımıza bir hayırlı olsun ziyareti yaptık” şeklinde konuştu.

Yeni evlerine taşınan depremzedeler ise duygularını gözyaşları ile anlattı.