Elazığ Valisi Sayın Murat Zorluoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Zorluoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temellerinin atıldığı gündür. Bugün Millet Meclisinin açılmasıyla, ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu kabul edilmiş, milli iradenin üstünlüğü esas kılınmıştır.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan sayesinde dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını, tüm dünya çocuklarıyla paylaşma gurunu taşıyoruz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, birinci Meclis’te görev yapan üyeleri, kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum”.