Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan Elazığ İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi başarılı çalışmaları ile ses getirmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bulunan yapımına 5 bakanlığın desteğiyle ilk olarak 2016 yılında başlanan ve Elazığ’da 225 bin metrekarelik alana kurulan İpek Yolu Merkezi’nin Ana sponsoru ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu.

İpek Yolu Merkezi şimdi ise bölgedeki tarım arazilerini desteklemek ve çiftçiye yardımcı olmak için kolları sıvadı.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi, İl Özel İdare ve Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle başlatılan proje ile Elazığ’da tarım ile uğraşan çiftçilerin arazilerini drone ile ilaçlama tekniği kullanılarak ücretsiz ilaçlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Elazığ'daki çiftçilerin tarım arazilerinin drone ile ücretsiz bir şekilde ilaçlanmasına destek verdi.

VARANK: TÜRKİYE'YE ÖRNEK BU PROJE İÇİN TEBRİKLER

Bakan Varank yaptığı açıklamada , “Fırat Kalkınma Ajansımızın desteğiyle İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Merkezi, Elazığ'da çiftçilerimizin tarım arazilerini drone ile ücretsiz ilaçladı. Türkiye'ye örnek bu proje için tebrikler” dedi.

USTA: ÖRNEK PROJE

Başkan Yardımcısı Usta Açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açtığımız İpek Yolu Gençlik Merkezi’miz Milletimiz için çalışıyor. Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle Elazığ’daki çiftçilerimizin tarım arazileri drone ile ücretsiz ilaçlandı Örnek proje için tebrikler gençler” ifadelerini kullandı.

Video: