Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi 13. Olağan Kongresi gerçekleşti.

YANILMAZ: BİZDE SİZLERE HİZMET EDECEĞİZ

Kongreye katılan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “varlığınız bize güç veriyor” ifadelerini kullanarak “O gün emeğinizle, bilginizle, görgünüzle tecrübenizle bu ülkeye hizmet ediyordunuz. Bugün sizlerin varlığı bize güç veriyor. Bir dönem sıkıntılar oluyordu. Otobüse binerken yüzünü sömürten şoförler oluyordu. Biz bütün bunları ortadan kaldırmak için Elazığ’daki bütün özel halk otobüslerini belediye bünyesine aldık. Tek gayemiz vardı oda sizin huzur, rahat ve mutluluk içinde otobüse binmenizdi. Çok şükür onu da temin ettik. Artık özel halk otobüsleri belediyemiz bünyesinde sizlere hizmet edecekler. Efendim bir defa iki defa bindi olmayacak canı isterse günde yüz defa binecek ve bizde sizlere hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HACIBEKİROĞLU: AMA BU ÜLKENİN KAYNAKLARI SİZE DEĞİL BİR AVUÇ HORTUMCUYA GİDİYOR

“Bende bir emekliyim” diyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Bin 672 lira maaş alıyorum. Eğer benim çocuklarımın imkanı olmazsa aldığım emekli maaşla hanımla beraber eve hapis olacağım. Bununla yaşamanın imkanı yok. Geçenlerde bir kilo et aldım. 69 lira 90 kuruş. Bunları sıralayabilirim ama es geçiyorum. Değerli arkadaşlarım bakın cambaza bak cambaza sizin gözlerinizin önünden kaçırmak istiyorlar ama ben kaçırmak için buradayım. Bu ülkenin kaynakları hepimize yeter. Ama bu ülkenin kaynakları size değil bir avuç hortumcuya gidiyor”diye kaydetti. 

ERGÜN: TÜRKİYE EMEKLİ CENNETİ

“Tarihini iyi bilmeyen bir milletin coğrafyasını başkaları yazar” diyen Türkiye Emekliler Genel Başkanı Kazım Ergün, “Tarihini iyi bilmeyen bir milletin coğrafyasını başkası yazar. Türkiye’de emeklini hayatını düzelteceğim diyenlere sesleniyorum; kim olursa olsun Türkiye’nin kurtuluşunun temelinde üreten Türkiye olacak üretmeden tüketen Türkiye olmayacak. Dünya ölçüsü var. Sendika arkadaşlarımız var dünyada ölçü şu, bir emekliye 4 çalışan olacak, Türkiye emekli cenneti 12 milyon 350bin emeklisi var. çalışanı tarımı saymazsanız 22 milyon. Her 100 kişiden 34 kişi kayıp dışı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

GÜR: EMEKLİ KARDEŞLERİMİZDEN NEDEN KATKI PAYLARI ALINIYOR

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Vedat Gür, “Çaydaçıra mahallesinde 385 konutun kurasını çektik bir yıl önce. Evlerimiz geçen yıl bu sene kurban bayramından önce 385 konutta bayramda evlerinde yapacaklarının sözünü vermişlerdi. Biz müteahhidi aradık belediye ile sorunumuz var diyordu, belediye müteahhittin su borcu var. Ve nihayetinde TOKİ ile görüştük. Ve nihayetinde belediye başkanımızla konuştuk. Bu sorunun çözüldüğünü ve en kısa sürede ağustosun ilk haftasında sizlere o evlerin anahtarlarını vereceğimizin müjdesini vereceğiz. Neden bu emeklimiz eczaneye hastaneye gittiğinde neden bu katkı payları alınıyor. Zor durumda bırakıp ta terk edip. Örneğin Elâzığ’da gelen vatandaşlar eczaneden bedava hastaneden bedava bunlar Türkiye şartlarında her türlü şartlarda bedava şartlara sahipte 30 senesini Türkiye cumhuriyetine vergisini veren emekli kardeşlerimizden neden katkı payları alınıyor”açıklamalarında bulundu.

Tek listeyle gidilen kongrede Mevcut Başkan Vedat Gür, güven tazeledi.