Yabancı Öğrencilerden Kanal Fırat’a Ziyaret

Fecir Eğitim Merkezi Sorumlusu İbrahim Kayaoğlu ve Fırat Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Ola Daychoum ve Afrika Sorumlusu Süleiman Usman İdris, yabancı uyruklu öğrencilerle medya grubumuzu ziyaret ederek gerçekleştirecekleri programa tüm Elazığlıları davet ettiler.

Yabancı Öğrencilerden Kanal Fırat’a Ziyaret

Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler medya grubumuzu ziyaret ettiler.

Fecir Eğitim Merkezi Sorumlusu İbrahim Kayaoğlu’nun da eşlik ettiği Fırat Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Ola Daychoum, Afrika Sorumlusu Süleiman Usman İdris ve yabancı uyruklu öğrenciler medya grubumuzu gezerek çalışma sistemi hakkında bilgi aldılar.

KAYAOĞLU: YAKLAŞIK 41 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR

Fecir Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu, “Misafir olarak Kanal Fırat Televizyonuna ziyaret geldik. Bizi ağırladığı için Kanal Fırat ailesine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, gerçekten öğrencilerimiz de Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun Başkanı Afrika Öğrenci Topluluğunun Başkanı gezerken zevkle izlediler ve takip ettiler. Öncelikle Elazığ’ımızda böyle güzel televizyonumuzun olması bu da bizim için gurur verici bir şey. Elazığ’ımızda bin 500’ün üzerinde yabancı uyruklu öğrenci var. Kısmet olursa 25 Nisan’da saat 18.00’da Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda bir program tertip edecekler. Bende kendilerine eşlik ediyorum, mihmandarlık yapıyorum. Bunun için gerçekten Fırat Üniversitesi’ni tebrik etmek lazım. Başta Kudbettin Demirdağ Hocamı ve ekip arkadaşlarını böyle farklı renklerin farklı güzelliklerini şehrimize yansıttıkları için yaklaşık 41 ülkeden öğrenci var” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Ola ve Afrika Sorumlusu Süleiman Usman İdris ve yabancı uyruklu öğrenciler Kanal Fırat’tan övgüyle bahsettiler. Öğrenciler ayrıca 25 Nisan tarihinde AKM’de kendi kültürlerini tanıtacakları programa da tüm Elazığlıları davet ettiler.

“25 NİSAN’DA HERKESİ BEKLİYORUZ”

Yabancı uyruklu öğrenciler, “Uluslararası Öğrenci Topluluğunun Başkanıyım. 25 Nisan’da herkesi bekliyoruz. Kültürel gün yapacağız. Yöresel kıyafetler, yemekler, sergiler yapacağız, halkla oyunlar yapılacak, hepinizi bekliyoruz”

“KANAL FIRAT AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Elazığ’da beşinci yılım. Lisansımı bitirdikten sonra biyolojide yüksek lisans yapıyorum. Akradaşlar zaten program ile açıklama yaptı. Ben sadece Kanal Fırat ailesine, Fırat Üniversitesine ve Elazığ halkına teşekkür etmek istiyorum. Beş yıldır buradayım. Elazığ tanıtım günleri olmuştu. orada ban bana nereli olduğumu sordular. 8 köşeli kasket ve gakgoş kıyafetleri giydiğim için. Bana nerelisin dediklerinde ‘ben artık Harput Şüşnaz’lıyım’ diyorum”

“ÇOK MUTLUYUM”

“Afganistanlıyım, Uluslararası Topluluğunda beraberiz. Çok mutluyum. Nazik davranışlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Bu kültürel gnümüz için 25 Nisan’da sizleri bekliyoruz”

“BU GEZDİĞİM İKİNCİ STÜDYO AMA EN GÜZELİ KANAL FIRAT TELEVİZYONU”

“Rohandalıyım, inşaat mühendisliği bölümündeyim, Teknoloji Fakültesi 3. Sınıftayım. Televizyon çok güzel. Bu gezdiğim ikinci stüdyo ama en güzeli Kanal Fırat Televizyonu. Bizleri kabul ettiğini için çok teşekkür ediyoruz. Elazığ çok güzel, yabancılara karşı misafirperverler. Elazığlılar bize çok nazik davranıyorlar”

“HER ÜLKENİN DE ÖZEL YEMEKLERİ OLACAK”

“Suriyeliyim, Hemşir’im. 4 yıldır Elazığ’da yaşıyorum. 25 Nisan tarihinde herkes kendi ülkesini tanıtacak. Her ülkenin de özel yemekleri olacak”

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137