“Elazığ Tanıtım Günler”inde son güne gelindi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da değerlendirmelerde bulunarak “İlk açıldığı gününki coşku her geçen gün artarak devam etti” dedi.  

“YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZİN VE ESNAFIMIZIN OLMASINI İSTEDİK”

Başkan Yanılmaz yaptığı açıklamada, “Elazığ tanıtım günlerinin beşinci günündeyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlk açıldığı gündeki coşku her gün artarak devam etti. Bugün de nihai coşku sanki ilk günkü gibiymiş gibi devam ediyor. Bunda herkesin emeği var. Özellikle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tanıtım günlerinde özellikle bizim yöresel ürünlerimiz ve esnafımızın olmasını çok istedik, arzu ettik. Onun için de Elazığ’daki esnafımız buraya katılsın diye bütün nakliye işlemini biz üstlendik. Oradan buraya ürünlerin gelmesini üstlendik.  Onların kalacağı yerler dahil olmak üzere bütün organizasyonu üstlendik. Muhtarlarımızın buraya katılımı önemliydi. Elazığ’da muhtarlarımız ile bir toplantı yaptık. Muhtar arkadaşlarımızı davet ettik. Onlarda kırmadılar geldiler. Beş gün boyunca da buradalar. Ev sahipliği yapıyorlar. Gördükleri görüştükleri herkese de ev sahipliği yapıyorlar. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİ, KENDİNİ GÖSTERDİ”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, belediye meclis üyelerine de teşekkür ederek “Belediye Meclis üyelerimiz de buradalar. Onlarda burada ev sahipliği yapıyorlar. Netice itibari ile bugüne kadar yapılan bütün Elazığ tanıtım günleri için de buradaki organizasyon açık ara fark ile kendisini gösterdi. Bir de Elazığlı olmayıp, “Elazığ Tanıtım Günleri”ni gezen, ürünleri tadanlar var. En azından merak ettiler. Bir de buradaki şehir tanıtım günlerinin abonesi olan Ankaralılar var. Her şehrin tanıtım günü olduğunda gelip gezip ürünleri alanlar var” diye belirtti.

“ELAZIĞ BURADA ÇOK İYİ TEMSİL EDİLDİ”

“Şehir tanıtım günlerinde “Elazığ tanıtım günleri” bir numarayla geldi oturdu” diyen Mücahit Yanılmaz, “Disiplini, düzeni, sunumları, yöresel ürünlerindeki zenginliği ve musikisi muhteşemdi. Mesela her gün musiki bizim stantta, bizim ekibimiz tarafından yapıldı. Bugün musiki bir buçuk saat sürdü. Bitirmek istedik ama baktık ki mutlulukla dinleyen insanlar var. İnsanlar hem ağlıyor hem duygulanıyor. Bitirmedik ve onun hatırına biraz daha devam ettirdik. Elazığ burada beş gün boyunca çok iyi temsil edildi. Çok güzel şeyler yapıldı. Güzel sonuçlar ortaya konuldu. İnşallah şimdi hedef İstanbul. İnanıyorum ki üzerine artı koyarak Elazığ’ımızı daha iyi şekilde anlatacağız. Esnafımızın elinde mal kalmadı. Dün mesela tekrar Elazığ’dan kamyon ile tekrardan üzüm getirildi. Eldeki mallar bitti” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ MADDİ KAZANÇ DEĞİL”

Esnafın kazançlı döndüğüne değinen Yanılmaz, “Ben esnafımıza şunu söyledim. Hedefimiz buradan maddi kazanç elde etmek değil, manevi kazanç elde etmektir. Biz buraya gelen Elazığ sevdalılarının kalbinde, gönlünde Elazığ ile olumlu bir şey bırakırsak bundan daha büyük bir kazanç yoktur” dedi.

“BURADA TADIN, ELAZIĞ’DA DOYUN”

Yanılmaz, Elazığ Tanıtım Günlerine gelen misafirlere, “Burada tadın, Elazığ’da doyun. Burada fotoğrafını görün, Elazığ’da gelin kendisine dokunun” diye ifadeler kullandığını da söyledi.

“ELAZIĞ’A REKOR KIRMAK YAKIŞIYOR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz son olarak Elazığ Tanıtım günlerine gelen kişi sayısının tahminen 250 bin civarında olduğunu dile getirerek, “Ziyaretçi sayısı muhteşemdi. Burada herhalde il bazındaki gezen insan sayısı da rekordur. Elazığ’a da rekor kırmak yakışıyor. Bunu da becerdik Allah’a şükür. Elazığ kalesinin girişteki fotoğrafını ne kadar görürseniz görün o kalede gezmenin tadını vermez. Orada yürümenin tadını vermez. Harput’u yerinde görmek lazım. Hazar Gölü’nü yerinde görmek lazım gibi. Elazığ inşallah yerinde görmeye hedef haline getirdik mi biz esas amacımıza ulaşmış oluruz” dedi.