Yanılmaz’ın Aramızdan Ayrılışının 10. Yıldönümü

İki dönem Elazığ Belediye Başkanlığı yapan ve TBMM 23. Dönem Elazığ Milletvekili görevini yürüten Merhum Hamza Yanılmaz’ın aramızdan ayrılışının 10’uncu yılında hala hizmetleri ile dualarla anılıyor.

Yanılmaz’ın Aramızdan Ayrılışının 10. Yıldönümü

Elazığ’ın yetiştirdiği ve İlimiz siyasetinde büyük iz bırakan önemli isimlerinden biriydi o…

Elazığ Eski Belediye Başkanı ve Ak Parti Elazığ Eski Milletvekili Hamza Yanılmaz.

İki dönem Elazığ Belediye Başkanlığı yapan ve TBMM 23. Dönem Elazığ Milletvekili olarak ilimizi temsil eden, Elâzığ’ın gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunan milletvekilimiz Hamza Yanılmaz uzun bir süre karaciğer yetmezliği ile mücadele etti.

Takvim yaprakları 22 Mart 2011’i gösterdiğinde Hamza Yanılmaz, yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü, fani dünyayı terk edip, ebedi hayatına gitti.

Daha 48 yaşındaydı, yapacak çok işi, gidecek çok yolu vardı. Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar, sunduğu hizmetler Onu Elazığ Milletvekilliğine taşımıştı.

Sevdası Elazığ hizmeti de Elazığ olan Yanılmaz 23 Mart tarihinde son yolcuğuna uğurlanmıştı.

Hamza Yanılmaz, 3 Ocak 1963'te Palu'da dünyaya geldi. Küçük yaşta annesini kaybetti. İlk orta ve Lise hayatını Elazığ’da tamamladı. Hem okudu, hem de ailesine katkı sunmak amacıyla hep çalıştı.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Elazığ Belediye Başkanlığı yapan Yanılmaz, Elazığspor Kulübü Başkanlığı görevinde de bulundu.

Siyasete Milli Türk Talebe birliğinde ortaöğretim başkanlığı ile başladı. Hayatını kaybettiği bir Mart ayında, 27 Mart 1994 tarihinde Refah Partisi’nden Belediye Başkanlığını kazanmıştı.

Belediye başkanlığını devraldıktan sonra kolları sıvadı ve çok kısa sürede adından çokça bahsettirmeyi başardı, olmaz denilen bir çok projeyi hayata geçirdi.

Elazığ’da hayata geçirdiği projelerle, ikinci dönemde de yeniden başkanlığa seçildi.

1994 – 2004 yılları arasında yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeniyle Elazığlılar onu, 2007 seçimlerinde milletvekilliğine taşıdı.

Ömrünü şehrine adayan Yanılmaz, yakalandığı amansız hastalığı nedeniyle 22 Mart tarihinde hayatını kaybetti.

Elazığlılar, Hamza Hocalarını hiçbir zaman unutmadı ve unutmayacak..

Vefatının 10’uncu yıldönümünde bir kez daha Merhum Yanılmaz’ı rahmet ve minnetle anıyoruz..

HABER: Nisa ATEŞ

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137