Elazığ’da faaliyet gösteren Yapı Denetim Firmaları katılımı ile Yapı denetim sistemindeki son değişikliklerin tartışıldığı bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, Yapı denetim Şube Müdürü Hıdır Tatar, ve Elazığ'daki yapı denetim firmalarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda, yapı denetim kanunu hakkında bilgi verildikten sonra yapı denetim kuruluşlarının uygulamada karşılaştığı sorunlar, bu sorunların çözüm yöntemleri tartışıldı.

Yapı denetim şirketlerinin mevzuata riayet etmesini isteyen Mustafa Pirinçci; 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu hakkında genel bir bilgi verdi.

Ayrıca Endüstri Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Organize Sanayi Bölgeleri, Serbest Bölgeler ve Sanayi Siteleri onaylı sınırı içerisinde yer alan tüm yapılar için %75 indirimli uygulanması ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Belediye, diğer ilgili kurumlar ve yapı denetim şirketlerinin temsilcileriyle bu toplantıların belirli periyotlarla tekrarlanma kararı alındı.